odkaz externí fotoalbum knihovny

Google

 

© Městská knihovna Kopřivnice

Historie kurzů A3VK ve školním roce 2020/2021

Hodnocení zimního semestru

Epidemická situace a s ní související vládní opatření nadále nepřejí jakýmkoliv vzdělávacím a kulturním akcím. Na podzimní měsíce byly naplánovány náhradní termíny přednášek, které nemohly proběhnout na jaře, bohužel ani v tomto případě se nemohly uskutečnit. Počátkem října byl zahájen kurs Procházky uměním lektorky Anny Georgiadu, po první lekci musela být výuka přerušena a následně byl kurs zcela zrušen.

 

VU3V- Leonardo da Vinci (1452 – 1519) – uomo universale, ČZU Praha, doc. Mgr. Martin Pavlíček, Ph.D. (44 posluchačů)

Virtuální univerzita třetího věku probíhala dle stanoveného harmonogramu. Posluchači se ovšem nemohli setkávat na přednáškách v knihovně, ale veškeré své studijní povinnosti si plnili pouze online z domova. Případné problémy mohli kdykoliv konzultovat emailem či telefonicky. I přes ztížené podmínky absolvovali posluchači téma o Leonardovi da Vinci úspěšně. Kurz byl věnován jedné z nejvýznamnějších postav období renesance - Leonardovi da Vinci, malíři, sochaři, architektovi a vynálezci. O tom, že jeho talent byl skutečně všestranný, se posluchači přesvědčili v šesti videopřednáškách, které byly věnovány jednotlivým etapám jeho života a tvorby.

 

Hodnocení letního semestru

A3VK

Ani v tomto semestru epidemiologická situace a s ní související vládní opatření nepřála jakýmkoliv vzdělávacím a kulturním akcím. Náhradní termíny přednášek, které nemohly proběhnout na podzim, se bohužel ani v tomto případě nemohly uskutečnit. Přednášky, o které naši studenti vzhledem k celosvětové situaci přišli, jsou tak přesunuty do zimního semestru následujícího školního roku.

 

VU3V

Umění rané renesance v Itálii, ČZU Praha, doc. Mgr. Martin Pavlíček, Ph.D. (29 posluchačů)

Posluchači se ani v tomto semestru nemohli setkávat na přednáškách v Akademické posluchárně kulturního domu, proto si veškeré své studijní povinnosti plnili opět online z domova dle stanoveného harmonogramu. Případné problémy měli možnost kdykoliv konzultovat emailem či telefonicky s tutorem. I přes ztížené podmínky absolvovali posluchači téma Umění rané renesance v Itálii úspěšně. Kurz se věnoval raně renesančnímu umění v Itálii, tedy umění spjatému s obdobím 15. století a především s městem Florencie. V cyklu šesti přednášek se posluchači dověděli nejen o renesančním umění všeobecně, ale také o umělcích dané doby, mezi které patřili například sochař Donatello nebo malíři Sandro Botticelli a Andrea del Verrocchio.