odkaz externí fotoalbum knihovny

 

© Městská knihovna Kopřivnice

Historie kurzů A3VK ve školním roce 2010/2011

Hodnocení 9. ročníku Akademie třetího věku

Ve středu 1. června byl předáním osvědčení ukončen 9. ročník Akademie třetího věku v Kopřivnici. Posluchačům pogratuloval lektor letního semestru, pan magistr Zdeněk Babinec, ředitel Základní umělecké školy Zdeňka Buriana v Kopřivnici. Jeho téma bylo věnováno modernímu výtvarnému umění, setkalo se s velkou odezvou a bude se pro velký zájem opakovat také od října.

O dva týdny dříve paní doktorka Stanislava Podžorná předala osvědčení posluchačkám tématu Komunikační a relaxační dovednosti, které v průběhu kursu absolvovaly několik osobnostních testů, seznámily se s řečí těla i problematikou sourozeneckých konstelací a dozvěděly se, jak čelit stresu.

Devátý ročník Akademie absolvovalo 151 posluchačů, jejich průměrný věk byl 66 let a jak je zvykem, mezi absolventy převažovaly z velké části ženy. Akademii navštěvovali jak zcela noví posluchači, tak také ti, kteří si přednášky nenechají ujít již od jejich začátků., Počty posluchačů se zvyšují, také vzhledem k množství témat, která nabízíme. Již se stalo pravidlem, že si posluchači mohou vybrat mezi dvěma hlavními tématy, která probíhají ve středu v odpoledních hodinách v čítárně městské knihovny, v dopoledních hodinách probíhají kursy trénování paměti a arteterapie. V průběhu roku se konají také přednášky mimo běžný rámec, v lednu přijal pozvání pan doktor Martin Jemelka, který si připravil povídání o Antonínovi Dvořákovi.

V srpnu budou vyhlášena témata pro již 10. ročník Akademie, zveřejněna budou v místních tisku, v kabelové televizi, na webových stránkách knihovny a samozřejmě především v městské knihovně, kde se od září budou moci zájemci přihlásit. Zimní semestr bude zahájen 5. října v rámci celostátní akce Týden knihoven, a to zábavnou hodinou kreslení s ilustrátorem Adolfem Dudkem. Vzhledem ke kulatému výročí se posluchači mohou těšit také na něco navíc – chystáme novou podobu webových stránek, retrospektivní výstavu mapující předchozí ročníky či anketu mezi posluchači.

Lucie Kazlepková, Městská knihovna Kopřivnice

 

Zimní semestr

Vývoj výtvarného umění II. - Mgr. Zdeněk Babinec (30 posluchačů)

Osobnosti čs. a světových dějin - Mgr. Alexandr Orošnjak (28 posluchačů)

Trénování paměti a arteterapie - Lucie Kazlepková, Kateřina Kovářová (18 posluchačů)

 

Letní semestr

Vývoj výtvarného umění I. - Mgr. Zdeněk Babinec (32 posluchačů)

 

Komunikační a relaxační techniky - PhDr. Stanislava Podžorná (27 posluchačů)

 

Trénování paměti a arteterapie - Lucie Kazlepková, Kateřina Kovářová (začátečníci 5 posluchačů, pokročilí 10 posluchačů)

 

 

Doplňkové přednášky

Antonín Dvořák - PhDr. Martin Jemelka