odkaz externí fotoalbum knihovny

 

© Městská knihovna Kopřivnice

Historie kurzů A3VK ve školním roce 2006/2007

Skončil 5. ročník Akademie

Ve středu 6. června byl slavnostně ukončen pátý ročník Akademie třetího věku, a to předáním osvědčení absolventům letního semestru. Téma Životní prostředí a udržitelný rozvoj absolvovalo a osvědčení obdrželo 20 posluchačů. Vyslechli si přednášky na téma voda, ovzduší, myslivost, lesy, odpady, Zdravé město a další. V rámci semestru proběhla také exkurze na kompostárnu v Příboře a na třídírnu odpadů v Kopřivnici, kde si účastníci vyslechli odborný výklad jak vedoucích jednotlivých zařízení, tak zaměstnanců odboru Životního prostředí Městského úřadu v Kopřivnici, kteří si celý semestr pro naše posluchače připravili.

Kursy Trénování paměti navštěvovalo 24 zájemců, všichni posluchači úspěšně absolvovali a ve středu 30. května převzali osvědčení. Náplní přednášek byly jak různé mnemotechniky, tedy návody, jak si lépe pamatovat, tak hrátky se slovíčky, s obrázky a další zábavné formy mozkového joggingu.

Nezahálíme a již nyní připravujeme šestý ročník Akademie. V průběhu srpna budou zveřejněna témata, od září se zájemci mohou přihlásit v čítárně městské knihovny.

Lucie Kazlepková, Městská knihovna Kopřivnice

 

Zimní semestr

Dějiny náboženství - PhDr. Martin Jemelka, PhD. (27 posluchačů)

Trénování paměti I. - Lucie Kazlepková (13 posluchačů)

Trénování paměti II. - Lucie Kazlepková (13 posluchačů)

 

Letní semestr

Trénování paměti I. - Lucie Kazlepková (12 posluchačů)

Trénování paměti II. - Lucie Kazlepková (12 posluchačů)

Životní prostředí - pracovníci odboru životního prostředí MÚ Kopřivnice (20 posluchačů)

 

Doplňkové přednášky

Po stopách Slezských písní - PhDr. Libor Knězek, CSc.