Únor

Jen dýcháš nebo už vdechuješ energii? Za touto otázkou se skrývají nejméně dvě Nobelovy ceny, nespočet vědeckých studií a bohaté lékařské zkušenosti, které sahají až do starověku. Tato kniha poskytuje kompletní informace o tom, jak získat více energie s každým nádechem. Vyšší hladina energie zabraňuje nemocem, zlepšuje kvalitu spánku, koncentraci i kondici. Autorem knihy 10x se nadechněte a bude po únavě je německý lékař Egor Egorov.

Čerstvá absolventka Elena se marně snaží najít práci. Nakonec se na ni usměje štěstí a najde zaměstnání ve firmě, které šéfuje přísný, ale šaramantní padesátník Adam. Aniž by si to uvědomovala, prochází Elena proměnou. Přistoupí na hříšnou nabídku, objevuje požitky a slasti života. Autorkou erotického románu Dárek je slovenská spisovatelka Diana Špacírová.

V knize Elon Musk, která nese podtitul Muž, který nezná hranic, zkoumá Olivier Lascar Muskův vztah k vědě a ukazuje konkrétní realizace tohoto výjimečného podnikatele v oblasti dopravy, medicíny nebo financí, včetně jeho aktivit v oblasti kryptoměn. Největší pozornost však věnuje Muskovým aktivitám na poli kosmického průmyslu a plánům na dobytí a následnou kolonizaci Marsu.

Helena se dozví, že její manžel má už dva roky vztah s její kolegyní. V jediném okamžiku se jí zhroutí dosavadní spokojený život. Utíká do překrásné horské krajiny na pomezí švédsko-norských hranic, aby se pokusila najít sílu čelit novým výzvám. Pomůže jí drsné počasí, chození po horách, smažení vaflí a koupání v ledových plesech probudit v nitru znovu naději? Autorkou románu Horké vafle a ledové koupele je Karin Härjegard.

Nepřiměřená váha způsobuje zdravotní problémy a může mít vliv na brzkou úmrtnost zvířete. K otylosti dochází hlavně nedodržováním doporučené krmné dávky a nedostatkem pohybu. Kniha Kočka s nadváhou od nadšené chovatelky Brigitte Eilert-Overbeck radí, jak dostat svou obézní kočku znovu do formy.

Na templářském panství v Čejkovicích se odehrávají velké věci. Komtur Ekko se chystá na předání majetku do rukou mocného Jindřicha z Lipé. Řeší rovněž zločiny, které se na čejkovickém panství stanou. Kam a proč se ztratil Jan Šekvic, majitel dvora Šatrapky? A vyřeší se dávno zapomenutá tragédie na statku Dolina, který dodnes obchází duch templáře Čirose? Autorkou historického románu Kronika zapomenutého kněze je Naďa Horáková.

Místo na světě je kniha o touze po domově od Frances Mayesové. Její dům v italské Cortoně, který čtenáři autorčiných knih dobře znají, byl pro ni láskou na první pohled. Vše, co se ho týká, líčí v této nové knize. Vzpomíná také na domovy svých přátel i na chvilková útočiště, která vyvolávají touhu po jiném životě. Nechybí ani zážitky z cest po Itálii, Francii či Mexiku.

Román Nesčetně hvězd od Muriel Barberyové přináší vyprávění o muži, který žije pro krásu a pro to, co zůstává neviděné. Haru Ueno se přestěhuje z rodného města do Kjóta, kde si postaví dům a stane se uznávaným obchodníkem s uměním. Haruovi je asi třicet let, když mu osud nabídne nejkrásnější projev krásy, o který však vzápětí přijde. Ve Francii se totiž narodí holčička jménem Rose, plod jeho letmého románku. Haru se k ní nesmí přiblížit, a tak hledá způsoby, jak by se mohl na životě své dcery i nadále podílet. Může si otec vytvořit blízký vztah s dcerou, kterou nesmí vídat?

Nespoutaný Balkán a okolí. Jak už název napovídá, zavedou nás autoři cestopisu Jiřka a Rosťa Gregorovi do oblasti Balkánu a Podkarpatské Rusi. Oba cestovatelé putovali v sedlech kol, velice nalehko a přespávali, kde se dalo - pod širákem, u dobrých lidí, pastevců, či v pravoslavných a řeckokatolických klášterech.

Autobiografický román Raynor Winnové Po stezkách přináší příběh lásky a vytrvalosti plný soucitu, humoru a blízkosti k přírodě. Raynor ví, že zdravotní stav jejího manžela Motha je den ode dne horší. V minulosti je v jejich nejtěžších chvílích zachránilo splynutí s přírodou a doufají, že to bude fungovat i tentokrát. Vydávají se na pozoruhodnou 1 000 mil dlouhou pouť po skotské vysočině, yorkshirských vřesovištích i waleské krajině. Je to pouť, která začíná strachem, ale může skončit nadějí.

Nedávno ovdovělá herečka Casey Fletcherová se ukrývá před bulvárními novináři ve svém letním sídle u jezera a nemá moc co na práci. Jednoho dne však vezme do ruky dalekohled a začne pozorovat své sousedy, manžele Toma a Katherine, na první pohled ideální pár. Pak ale Katherine zničehonic zmizí a Casey se rozhodne zjistit, co se s ní vlastně stalo. Autorem thrilleru Poslední oběť je Riley Sager.

V kempu na kalifornské Pacifické hřebenovce je zavražděn průvodce a beze stopy zmizí tři mladí turisté. Jediným vodítkem je děsivé video z místa činu, které se objevilo na sociálních sítích. Dívku, jež ho zveřejnila, se nedaří najít. Jde o virální hoax, nebo se v lese děje něco zlověstnějšího? Thriller Pověz mi od Anne Frasierové je druhým příběhem ze série Kalifornské zločiny.

Setrvat ve vztahu, který už nám nic nedává, nebo získat svobodu a vkročit do nového života? Pavla už tuto otázku vyřešila. Rozhodla se rozvést a žít sama se svými dvěma syny. Osamělost jí však dlouho nevydrží a zatouží po lásce. Na radu kamarádek si udělá profil na seznamce. Jenže najít ideálního partnera mezi množstvím beznadějných případů se zdá nemožné. Humorný a lehce ironický příběh Seznamka napsala Anna Beatrix Bártová.

Nová autobiografická kniha Jana Svěráka nese název Světakrásy. Obsahuje vzpomínky, sny a postřehy, které měl autor potřebu zaznamenat, aniž by tušil, že mají něco společného. Některé jsou veselé, jiné spíš dojemné až zádumčivé. Přesto mají něco společného. Natolik Jana Svěráka zasáhly, že pod jejich vlivem měnil kurz svého dalšího směřování.

Strhující drama ze současné Indie V plamenech se rozehrává v okamžiku, kdy Džíban, sedmnáctiletá dívka z kalkatské chudinské čtvrti, v internetové diskusi o nedávném teroristickém útoku napíše kritický komentář vůči vládě. To mladé dívce, která na sobě tvrdě pracuje, obrátí život naruby. Je obviněna z podněcování k útoku, který si vyžádal mnoho lidských životů, a hrozí jí trest smrti. Autorkou knihy je Megha Majumdar.

Thriller Zlomené duše je další z řady případů inspektorky Lottie Parkerové, která tentokrát vyšetřuje případ dvou zavražděných nevěst a zmizení malého děvčátka. Autorkou knihy je irská spisovatelka Patricia Gibneyová.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací