Duben

Mladá Adléta Arpádovna je provdána za knížete Soběslava. V Čechách tou dobou kníže soupeří o trůn se svým bratrem, Adléta je proto odvezena do bezpečí na uherský dvůr svého bratrance krále Štěpána. Když je na králově dvoře zavražděna mladá žena, pouští se spolu se Štěpánem do vyšetřování. Jakmile se to Soběslav dozví, chce Adlétu odvézt pryč. Ta je však na stopě vrahovi… Autorkou historického románu je Oldřiška Ciprová.

Manželé Ahndorilovi známí pod svým pseudonymem Lars Kepler přichází s novou detektivní sérií Klíč psanou pod novým pseudonymem Alex Ahndoril. První díl Až najdu klíč, se odehrává na honosném panství Pera Güntera v severozápadním Švédsku a lze ji označit za klasickou detektivku psanou ve stylu Agathy Christie.

Bratři Adam a Will vyrazili lyžovat a vůbec je nenapadlo, že se z husté vánice jeden z nich už domů nevrátí. O dvacet let později se na horské chatě blízko osudného místa sejdou čtyři lidé a je jisté, že někdo ví, co se tenkrát doopravdy stalo. Když se po sněhové bouři objeví Willovo tělo, začne drsná hra odhalující propletené příběhy plné spojitostí se zapomenutou historií. Napínavý psychologický román Co odhalí bouře napsala Catherine Cooper.

Lucy má dojem, že jí v práci i v osobním životě vše vychází. Když ale den před narozeninami čeká na přítele, který se jako obvykle zpozdil, přátelský barman jí namíchá speciální koktejl. Netuší, jak moc nápoj změní její život. Lucy totiž ztratí schopnost lhát, což může mít v rámci její rodiny, přátel a kolegů fatální následky. A co hůř, nedokáže lhát ani sama sobě. Autorkou románu Čistá pravda je Holly James.

Hororový román Hlad od Almy Katsu vychází ze skutečného příběhu Donnerovy výpravy. Píše se rok 1846 a skupina osadníků směřuje přes pohoří Sierra Nevada do Kalifornie. Zaskočí je však sněhová bouře, která je přinutí v horách nedobrovolně přezimovat. Osadníci trpí mrazem, hladem a začínají se obracet proti sobě. A do toho se začínají ztrácet děti…

Londýn 1936. V exkluzivním hotelu Buckingham se setkávají politici, podnikatelé, herci i členové královských rodin. Úkolem Raymonda de Guise a jeho souboru tanečníků je jediné - získat pozornost vzácných diváků a odvést ji od každodenních starostí. Za leskem tanečního sálu se však skrývá neřestný svět skandálů a tajemství. Autorem společenského románu Hotel Buckingham je Anton Du Beke.

Mladý Václav IV. se nemůže dočkat sňatku s půvabnou Žofií Bavorskou. Avšak královna brzy po svatbě pozná manželovu krutou tvář, jeho záchvaty vzteku a nenávisti. Nediví se, že má král tolik nepřátel. Snaží se najít si po Václavově boku své místo a vyrovnat se s jeho výbušnou povahou. Útěchu hledá nejen u svého zpovědníka. Historický román Královna Žofie a Václav IV. je další z dlouhé řady románů Jaroslavy Černé o historických postavách a jejich především intimním životě.

Historik Bernard Wasserstein se rozhodl ve své knize Městečko na kraji dějin odhalit neznámé dějiny malého města nedaleko Lvova, odkud pochází jeho rodina. Krakowiec, kterým se přehnaly politické bouře a vojska mocností, má pohnutou a dramatickou historii. Mocenské zájmy, o kterých se učí v dějepise, však nezachycují osudy obyčejných lidí, což se autor ve svém vyprávění snažil napravit.

Veterinářka Emma je v šoku, když se jí během noční pohotovosti ocitne na operačním stole postřelený muž doprovázený komplici. Zločinci se neštítí zajistit její mlčení únosem dcery Vegas. Emma se proto rozhodne kontaktovat Vegasina otce, bývalého dealera drog, nyní mistra ve škole bojových sportů. Díky jeho stykům v podsvětí zjistí, že nečekaná noční návštěva nebyla náhodná. Autorkou thrilleru Nebezpečný pacient je Nova Lee Maier.

Nová kniha známé české autorky píšící zejména o Africe, Hany Hindrákové, nese název Obchodníci s dětmi. Po líbánkách se Izabela vrací s manželem zpět do Keni. Doufala, že konečně otěhotní, ale je opět zklamaná. Začne se proto zajímat o adopci a dozví se, že v nigerijském sirotčinci pro ni mají dítě. Vše se zdá být na dobré cestě, dokud si Izabela nezačne uvědomovat podivné okolnosti možné adopce. Pustí se proto do nebezpečného pátrání, které předčí i její nejhorší obavy.

V úvodním díle detektivní série Vražedný Oxford, odehrávající se v 60. letech dvacátého století, se mladá policistka Trudy dostává po boku obávaného koronera Clementa Rydera ke své první vraždě. Jde o podivné úmrtí psychicky nevyrovnané ženy. Zbytek oddělení mezitím vyšetřuje sérii zločinů spojených s místním podnikatelem. Doktor Ryder se ale nemůže zbavit dojmu, že spolu oba případy souvisí. Autorkou knihy Osudová posedlost je Faith Martin.

Po rodinné tragédii najde Janey práci jako společnice lady Brockenshawové na jejím panství v Cornwallu. Osamělá dívka přiláká pozornost dvou mužů – Jamese Brockenshawa, dědice panství, a zádumčivého farmáře Daniela Kellowa, jehož přitažlivosti Janey nedokáže odolat. Bude schopna si sama vybrat a u některého z nich nalézt upřímnou lásku nebo se podvolí osudu? Milostný román Pouta osudu napsala Victoria Cornwall.

Profesor literatury Connor Nye nebyl dlouho schopen nic napsat. Když mu konečně vyjde román o zavražděné ženě, doufá, že mu úspěch otevře dveře dál. Má to ale jeden háček. Knihu totiž nenapsal on, ale jeho studentka, která před dvěma lety zmizela. V románu se navíc detailně popisuje dosud nevyřešený případ a Connor se tak okamžitě ocitne v hledáčku policie. Napínavý román s detektivní zápletkou Rukopis zločinu napsal David Bell.

Román Smrt hraje vrhcáby je historické krimi z doby Václava II., jehož autorkou je česká spisovatelka Martina Novotná. Příběh, ve kterém se vyšetřuje smrt mladého šlechtice, je již třetím dílem ze série Tadeáš z Příhraz.

Slávek Král cestuje už několik let, dal dvě cesty kolem světa stopem a na každém obydleném kontinentu strávil minimálně půl roku. Peněz moc nepotřebuje. Stopuje, kempuje a často dobrovolničí. V jeho knize Stopařův průvodce zeměkoulí najdeme nejzajímavější příběhy, které se mu za jeho stopařskou kariéru staly.

Historická romance Zimní svatba nás zavádí do Anglie 19. století a je pokračováním románu Dcera štěstěny. Autorka Dilly Court nám přináší další příběhy mladé dívky Rosalind, žijící na velkolepém hradu Rockwood. Vánoce se blíží a Rosalind zjišťuje, že je těhotná. Šťastné období však kazí zpráva, že loď, na které se plavil její manžel, ztroskotala. Rosalind se tak musí opět sama postarat o jejich panství a nalézt sílu, aby rodinu udržela pohromadě.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací