Leden

Kniha Advokát vypráví příběh bývalého policisty Tomáše Krásy, který po konfliktu se svými nadřízenými odchází od policie a stává se advokátem. Poznává nejen podvodné praktiky některých advokátů, ale rozkrývá i rozsáhlou korupci v řadách policie, kterou si jako policista nepřipouštěl. Autorem knihy je právník a bývalý policista Václav Láska.

Asfaltová pustina od S. A. Cosbyho je román o automobilových závodech, loupeži, která se zvrtla, a muži, který se ze všech sil snaží uniknout své kriminální minulosti. Bug býval nejlepším řidičem podsvětí, než skončil v kriminále. Když vyšel ven, hodil starý život za hlavu, vybudoval vlastní autodílnu a stal se z něj milující manžel a otec. Jenže pak se něco zvrtlo a Bug se nechá přemluvit k poslední velké akci. Vyrovná se v asfaltové pustině s vlastní minulostí nebo naopak přijde o všechno, na čem mu záleží?

Lovci monster je hra, s níž školáci tráví celé dny. Musí pochytat imaginární nestvůry, aby pokročili do dalších levelů a překonali spolužáky. Jenomže k tomu je zapotřebí být v určitý čas na určitém místě. I kdyby to mělo být uprostřed noci v temném lese. Ale co když mezi stromy číhá něco víc než jen malovaná postavička? Tutéž otázku si začnou klást kriminalisté, když v Klánovickém lese najdou uříznutou nohu. Po zbytku těla není ani stopa, ale pak se začnou ztrácet další lidé. Autorem krimithrilleru Hra o přežití je David Urban.

Na okraji vesnice v srdci Rychlebských hor už po generace stojí kamenný dům obklopený alejí vzácných jeřábů, podle kterých se mu přezdívá Jeřabinový dům. Právě do něj se vrací Lucie. Možná jen na léto, možná už napořád. Starý dům pro ni v dětství představoval bezpečné útočiště a teď, když se jí život drolí mezi prsty, tu hledá úkryt znovu. Svým návratem však emancipovaná Lucie, zvyklá na městský ruch, naruší křehkou rovnováhu života místních obyvatel. Autorkou knihy je Marie Hajdová.

Zdravotní sestra Ellen Crosbyová nastoupí do nemocnice pro duševně choré. Přestože netuší, co ji zde čeká, je plná energie a naděje, že bude pomáhat potřebným. Když pozná mladou ženu, kterou do ústavu přivezl její otec, netuší, že již brzy ji čeká rozhodnutí, které jim navždy změní život. Román Klíč od Kathryn Hughesové vypráví příběh jedné nešťastné lásky, která dojde naplnění po padesáti letech.

Kniha Krotitel splašených myšlenek přináší vzpomínky na herecké kolegy, zábavné historky z natáčení i běžné příhody ze života známého televizního moderátora a baviče Karla Šípa.

Láska vandrovní apatykářky od Iny Lorentzové je druhé pokračování historického románu odehrávajícího se na počátku 18. století v Durynsku. Bývalá vandrovní apatykářka Klára vede spokojený rodinný život s manželem a malým synkem. Jednoho dne je však její muž Tobias uvězněn kvůli podezření, že svými léky otrávil starostu Rübenheimu. Klára tak musí nejen udržovat v chodu rodinný podnik, ale chce-li zachránit Tobiase, rovněž odhalit intriky kolem této vraždy.

Román Maria Callasová od úspěšné autorky románů o velkých ženách Michelle Marly se odehrává převážně v prostředí Řecka a Francie a přináší příběh životní lásky této světoznámé sopranistky. V roce 1957 se v Benátkách seznámí Maria s charismatickým rejdařem Aristotelem Onassisem a navzdory všem překážkám se do sebe bezhlavě zamilují. Jejich láska však trvá jen do doby, než Onassis pozná jinou ženu – Jackie Kennedyovou.

Marianne a Connell vyrůstají na malém městě a na střední škole patří Connell ke hvězdám a Marianne je outsider. O rok později už oba studují na vysoké škole v Dublinu. Z Marianny se mezitím stala královna večírků, zatímco nejistý Connell jen velmi těžko nachází své místo ve společnosti. Ačkoliv se oba pohybují v rozdílných kruzích, přitahují se k sobě jako dva magnety. Román Normální lidi irské autorky Sally Rooneyové vypráví příběh o vzájemné fascinaci, přátelství a lásce.

Kniha Nové britské obrázky novináře Milana Kocourka je volným pokračováním Britských obrázků a autor v ní opět představuje britskou společnost a text doplňuje fotografiemi. Rozebírá vyhlídky Spojeného království po brexitu a zvláštní pozornost věnuje Skotsku a Severnímu Irsku.

Rosie se od narození odlišuje barvou vlasů. Na rozdíl od lidí, kteří rudé vlasy vnímají jako prokletí, Rosie je na ně hrdá. Poté, co je její rodina odvezena ze severu Rumunska do Osvětimi, dívka o vlasy přijde, ale snaží se zachovat si i v nelidských podmínkách hrdost a odvahu. V románu Rusovláska z Osvětimi zachycuje autorka Nechama Birnbaum skutečný příběh své babičky Rosie, popisuje historii rodiny a přináší svědectví o zkušenostech holokaustu.

Kniha Setkávání s Antarktidou od uznávaného geografa, polárníka a zakladatele české antarktické výzkumné stanice Pavla Proška seznamuje čtenáře s tímto ledovým kontinentem. Poutavě vypráví o tom, jak se Antarktida vyvíjela, jak se v minulosti měnilo její klima a jak důležitou roli hraje v systému naší planety. Podstatná část publikace je věnována objevitelským a dobyvatelským výpravám prvních výzkumných expedic.

Třiadvacetiletá Símka žije s mámou v domě po babičce. Touží prožívat první lásku a snít o budoucnosti. Namísto toho musí trpělivě snášet máminy proměnlivé nálady a fyzické tresty. I tak je ale přesvědčená, že by pro ni udělala cokoliv. Jednoho dne však přijde chvíle, která zamává celým Símčiným životem. Chvíle, kdy se ukáže, jestli opravdu stojí za to obětovat všechno člověku, od něhož se lásky zřejmě nikdy nedočká. Autorkou románu Símka je Lucie Hušková.

Když bezdětným manželům Else a Francisovi svěří úřad do péče osiřelou malou holčičku Marie-Jeanne, netuší, jak se jim život změní. Jednoho dne přijde Marie-Jeanne s nápadem, že se stane spisovatelkou a Francis, který doposud nepřečetl jedinou knihu, se rozhodne pořídit pojízdnou knihovnu - bibliobus. Na cestách mezi malebnými jihofrancouzskými vesničkami a městečky přichází díky Marie-Jeanne návštěvníci knihovny na to, co všechno se může člověk z knih a díky knihám naučit. Autorkou románu Světla jihu je Nina George.

Zelda je hvězda sociálních sítí, vztahová poradkyně, učitelka jógy, ale především kočka. Ve své moudré knize Úžasná dobrodružství zvědavé Zeldy za pomocí svého chovatele Matta Taghioffa podrobně vypráví o všech svých kočičích eskapádách, poskytuje nedocenitelný náhled do náročného života kočičího povaleče a radí méně zkušeným domácím kočkám, jak si vycvičit své lidské zaměstnance.

Thriller Vyděšená k smrti pochází z pera anglické autorky Rachel Amphlett. V budově opuštěné biologické laboratoře je nalezeno tělo zmizelé studentky. Vypadá to na únos, který se zvrtnul, ale detektiv seržant Kay Hunterová má jisté pochybnosti. Ve svém podezření se utvrdí ve chvíli, kdy je nalezen mrtvý i muž s výkupným. A s únosem další studentky se naplní Kayiny nejhorší obavy.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací