Únor

Krimithriller Dívka beze jména je druhý díl ze série o vyšetřovatelce Josie Quinnové, jehož autorkou je Lisa Reganová. Když Josie dorazí na místo činu na okraji města, je zděšená brutalitou útoku. Napadená žena bojuje o život a novorozené dítě zmizelo. Na jiném místě je nalezena vyděšená mladá žena, která netuší, kdo je, ani kde se tam vzala. Je dívka beze jména svědkyně, oběť nebo podezřelá?

Milostný román Dům hedvábí od Tabey Bachové vypráví příběh 45leté Angely, která po smrti manžela přijme pozvání své tety a přijede do starobylého městečka Asenze. Tam se jí nejenže podaří zachránit tetin dům, poslední tradiční tkalcovnu hedvábí v Itálii, ale rovněž potká novou lásku a začne nový život.

Román Hotel Adlon barvitě popisuje rodinnou historii, která začíná lží a končí láskou. Devadesátiletá Sonja Schadtová vypráví vnučce svůj životní příběh propojený s historií tohoto legendárního hotelu. Rodica Doehnertová, autorka scénáře úspěšné stejnojmenné televizní série, nechává ve své knize znovu ožít strhující historii legendárního grandhotelu a rodin Schadtových a Adlonových.

Houslistka z Osvětimi je historický román založený na skutečných událostech. Vypráví příběh rakouské houslistky Almy Rosé, která byla v koncentračním táboře Osvětim dirigentkou Osvětimského dívčího orchestru a která svou odvahou zachránila život mnoha lidem odsouzeným na smrt. Autorkou tohoto nezapomenutelného příběhu je Ellie Midwoodová.

Erin a Dom se do sebe zamilují na první pohled a nedlouho poté se vezmou. Jako svatební dar dostanou zápisník, který je má provázet společným životem. Prázdné stránky postupně zaplňuje všechno, co nedokážou vyslovit nahlas. Kniha lásky od Fionnualy Kearneyové je román o lásce, radostech, zklamáních a životních prohrách, jak je prožívají dva lidé v průběhu dvaceti let.

Mladá archeoložka Agnes se z rodné Barcelony přestěhuje do Londýna v naději, že najde práci v jednom z britských muzeí. Když už se však po několika měsících neúspěšného hledání chystá vrátit domů, zabloudí do útulného knihkupectví Moonlight Books. Majiteli Livingstonovi se bystrá dívka ihned zamlouvá, a tak ji zaměstná jako svou pomocnici. Autorkou romantického příběhu Knihkupectví pana Livingstona je Mónica Gutiérrez.

Sophii stále častěji trápí roztržitost a únava. Děsí ji události, na které si nemůže vzpomenout, i minulost, na níž naopak zapomenout nedokáže. Je snad šílená? Autorem drsného psychologického thrilleru Krvavé svatební šaty je francouzský spisovatel Pierre Lemaitre.

V knize Moly, ty jsi éro, jejíž autorkou je Hana Doskočilová, nás jezevčice Moly zavádí do psího světa, v němž je život zábava a radost, kde každé dobrodružství končí zaslouženým odpočinkem, aby se ráno mohlo pokračovat v dalších lumpárnách. Tento deníček šťastného pejska je plný laskavého humoru a skutečných příhod.

Nefritová lilie je příběh o lásce, přátelství, rodinných tajemstvích, ale i o osudech židovských uprchlíků, kteří v předvečer 2. světové války nalezli své útočiště v čínské Šanghaji. Autorkou poutavého románu je Kirsty Manningová.

Kniha Příliš mnoho podezřelých obsahuje dvě historické detektivky z období středověku, ve kterých spletité případy řeší pomocník královského sudího Jakub Protiva z Protivce a jeho přítel mnich Blasius. První příběh nás zavádí na zemský sněm do Kutné Hory, příběh druhý zase na hrad Karlštejn. Autorem této knihy je známý český spisovatel Jan Bauer.

Jednoho dne se Pete a Maddie dozví zprávu, která jim promění život v noční můru. Cizí člověk zazvoní u jejich dveří a oznámí jim, že jejich syn byl v porodnici omylem zaměněn a už dva roky vychovávají cizí dítě. Autorem psychologického thrilleru Slušní lidé, v němž dvě rodiny hledají řešení z  bezvýchodné situace, je J. P. Delaney.

Kniha Taje grónského života obsahuje legendy, mýty a báje, které nám přibližují kulturní historii a mytologické bohatství Grónska. Manželé Alena a Jaroslav Klempířovi v ní ukazují, jak odkaz předků ovlivňoval a stále ovlivňuje obyvatele největšího ostrova na světě.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací