Leden

Selena podezřívá manžela z nevěry s jejich chůvou a svěří se s tím zcela neznámé ženě, kterou náhodou potká ve vlaku. O pár dní později chůva zmizí a Selenin kdysi dokonalý život se obrátí vzhůru nohama. Selena začíná přemýšlet, kdo vlastně byla ona neznámá spolucestující. Ani zdaleka však není připravená na to, co zjistí. Autorkou psychologického thrilleru Cizinky ve vlaku je Lisa Unger.

Kniha Dvojčata paní Karoliny od Ronalda H. Balsona vypráví o Leně, elegantní a kultivované dámě, která po druhé světové válce začne nový život v Americe. Stále ji však trápí dávno daný slib. Vyhledá pomoc právničky a soukromého vyšetřovatele a začne jim vyprávět svůj příběh, v němž se vrací do nacisty okupovaného Polska a k poutu, které ji váže k dávné přítelkyni Karolině. Jejímu příběhu však jako by chyběl konec. Co je pravda, co ne a co je vlastně Lena ochotná ze své minulosti prozradit?

Hora Duchů je napínavý thriller, v němž se během školního výletu v divočině ztratí několik dívek. K takovému zmizení zde nedošlo poprvé. Pohltila je snad hora Duchů, která je podle legend místem smrti? Autorem knihy je australský spisovatel Kyle Perry.

Mladý autor detektivních románů Timothy Fisher vede poklidný život v newyorské čtvrti Queens, kde mu dělá společnost kocour Al Capone. Když mu jednoho dne zaklepou na dveře dva agenti FBI a žádají ho, aby jim pomohl vypátrat nejhledanějšího muže v zemi, považuje to nejdříve za špatný vtip. Nakonec ale na jejich podivný návrh přistoupí a zapojí se do tajného programu, jehož cílem je vyškolit vhodné kandidáty ve využívání intuice pro potřeby vyšetřování zločinů. Autorem románu Intuice je oblíbený francouzský spisovatel Laurent Gounelle.

Krimithriller Jak chutná strach vypráví o cílevědomé, ale poněkud lehkovážné novinářce Evě, která jde vždy tvrdě za svým. Když začne naléhat na svého bratra - policejního vyšetřovatele, aby jí poskytl exkluzivní informace k sérii brutálních vražd a nevysvětlitelných únosů, které kriminálka aktuálně řeší, ocitá se sama vlastní vinou v nebezpečí života. Autorkou románu je česká spisovatelka Markéta Harasimová.

Ženský román Kaleidoskop lásky české autorky Martiny Symerové vypráví příběh mladé úspěšné ženy, která si mezi mnoha muži nedokáže vybrat toho pravého. Lucie je třicetiletá šéfredaktorka, má skvělou práci, ale na osobní život jí moc času nezbývá. Už dlouho je tajně zamilovaná do svého šéfa a právě v den svých třicetin se rozhodne vzít osud do vlastních rukou.

Do psychiatrické léčebny na Orlím hradě, kde je umístěno šest vražedných maniaků, nastupuje mladý doktor Kosárek. Ve stejné době pátrá v Praze kapitán Smolák po mnohonásobném vrahovi zvaném Kožená zástěra. Co spojuje tohoto ďábelského vraha a šílené chovance na Orlím hradě? Skotský autor Craig Russell zasadil děj svého napínavého románu Kde se skrývá ďábel do Československa roku 1935.

Allen Forrester dostane životní příležitost - je vyslán, aby se s malou skupinou mužů vydal na roční průzkumnou výpravu proti proudu řeky Wolverine. Právě tato řeka je klíčem k nesmírným zásobám aljašského zlata, ale všechny dosavadní pokusy proniknout do těchto míst skončily tragicky. Allen se ocitá v těžké situaci. Teprve nedávno se oženil a Sophie navíc čeká jejich první dítě. Vyhlídka dlouhého odloučení oba skličuje a manželé se loučí v hluboké nejistotě. Románový příběh Krajina ledu, jehož autorkou je Eowyn Ivey, je zasazen do aljašské divočiny konce 19. století a je příběhem boje o přežití, ale i nezměrné lásky k člověku a přírodě.

Emily prožívá jedno z nejkrásnějších, ale zároveň nejnáročnějších období. Svatba s Davidem je pro ni sice radostnou událostí, ale jen do té doby, než se Emilyina svérázná rodina rozhodne přijet o týden dříve a zapojit se do svatebních příprav. Katastrofy na sebe nenechají dlouho čekat. Dočkají se všichni svatebního dne ve zdraví? To se dočteme v humoristickém příběhu Rodina a jiné katastrofy americké spisovatelky Alexandry Borowitzové.

Řev motýlů od anglického autora Reginalda Hilla je humoristická detektivka, v níž se již potřetí setkáváme se soukromým detektivem Joem Sixsmithem. Tentokrát Joe proniká do nebezpečného světa golfu plného všehoschopných golfistů a tajemných spiknutí.

Audrey má záviděníhodnou práci, úžasnou postavu a stovky tisíc sledujících na Instagramu. Právě se přestěhovala do Washingtonu, musí udělat dojem na novou šéfovou a udržovat kontakty s fanoušky. Díky změně bydliště se nevědomky ocitá na dosah někomu, kdo ji sleduje celé roky a komu už nestačí držet se v povzdálí a chce Audrey získat jen pro sebe. Sleduj mě od Kathleen Barber je varovný příběh o tom, kam až může zajít sdílení osobních informací na sociálních sítích.

Dějiny habsburské dynastie jsou fascinující přehlídkou slavných a úspěšných panovníků a jen málokterý evropský rod se s nimi může rovnat. Zároveň však historie nabízí překvapivě mnoho velmi temných příběhů tohoto slavného rodu. Seznámit se s nimi můžeme v nové knize Jana Bauera Temné osudy Habsburků a jejich příbuzných.

V knize Trója nám oblíbený anglický herec, režisér a spisovatel Stephen Fry převypráví antické příběhy a historické souvislosti spojené se starořeckou mytologií s humorným nadhledem. Nejen na bojišti potkáme Achilla, Parise, Apollóna a další známé antické hrdiny.

Stijn a Carmen jsou moderní, zdraví a bohatí manželé, mají roční holčičku a oba vlastní prosperující firmu. Užívají si plnými doušky života v Amsterodamu, dokud u Carmen není diagnostikována rakovina bez naděje na vyléčení. Zatímco Carmen prochází chemoterapiemi, Stijn se vrhá do nočního života a do náruče cizích žen. Autor Ray Kluun vypráví svůj příběh Třetí poločas bez příkras a přitom dokáže tyto tragické okamžiky vylíčit se svérázným černým humorem.

Sissi chce být dobrou manželkou i matkou. Domácnost i všechny rodinné záležitosti jsou však na jejích bedrech. Tři děti, věčně zaměstnaný manžel a rozmazlený pes Lili. Sissi se z toho rychlého a nikdy nekončícího koloběhu už začíná točit hlava. Touží po vlastním prostoru a tak pro svoji rodinu připraví překvapení. Nový román slovenské autorky Jany Benkové má název Zaměstnání: Máma.

Krásná Fenella žije se svými třemi mladšími sourozenci a starou chůvou osamělý život na venkově. Její extravagantní otec, slavný malíř, se o svou rodinu moc nezajímá a tak role ochránkyně padá na její bedra. Nemá proto ani čas starat se o nápadníky. To se však změní, když se v jejich domě objeví major Rex Ransome a žádá, aby ho ubytovali. Milostný román Zoufalá volba odehrávající se během 2. světové války je od oblíbené britské autorky Barbary Cartland.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací