Duben

Kniha Petra Juřáka Beskydy: ve stínu Lysé hory je kulturním průvodcem krásnou přírodou a bohatou historií tohoto regionu. Hluboké lesy, horské louky, stáda ovcí nebo vzpomínka na nezkrotné goraly, kteří v tvrdých horských podmínkách hospodařili - to vše utváří neopakovatelný genius loci, jímž je beskydské pohoří doslova prodchnuto.

Thriller Doručovatelky je první z detektivních případů s šéfinspektorem Kettem, který zůstal sám se třemi malými dcerami poté, co mu unesli ženu. Ta je stále pohřešovaná a fakt, že nedokázal případ jejího zmizení vyřešit, Ketta zlomí. Chce začít znovu a stěhuje se na nové místo, ale i tam ho dohoní případy sériových únosů. Autorem je britský spisovatel Alex Smith.

Autobiografická kniha Hon na Escobara nás zavede do zákulisí drogových kartelů a masivní operace na dopadení muže, který se zdál být nedotknutelný. Agenti Steve Murphy a Javier F. Peña byli odpovědni za jeho dopadení a nyní vzpomínají na tyto bouřlivé události odehrávající se v 90. letech 20. století.

Když Mariannina manžela srazí auto, její svět se zhroutí. Snaží se vyrovnat s jeho smrtí a nostalgicky si prohlíží soubory v jeho notebooku. Zjistí, že její muž chodil na darknet a objeví své jméno na seznamu osob, které mají být zabity. Chtěl ji manžel chránit nebo si naopak objednal její vraždu? Román Jsi na řadě je napínavý psychothriller, jehož autorkou je Holly Seddon.

Milostný román odehrávající se na počátku 19. století v Anglii vypráví o strastech lásky a nedůvěry. Marlowe Drake, vévoda z Thornfieldu, zjišťuje, že ani po devíti letech nemůže zapomenout na polibek Olivie Norleyové ani na události, které poté následovaly. Kdo by si chtěl brát vévodu je v pořadí 3. díl ze série Dynastie vévodů, jehož autorkou je Sabrina Jeffries.

Román Malibu v plamenech se odehrává v roce 1983 a vypráví o čtyřech úspěšných sourozencích Rivových, kteří pořádají svůj každoroční večírek na oslavu konce léta. Než ale padne půlnoc, párty se vymkne kontrole a ráno pohltí sídlo Rivových plameny. Autorka Taylor Jenkins Reid přináší poutavý příběh o nezapomenutelné noci v životě jedné rodiny, během které vyplula na povrch mnohá tajemství.

Knížka Malý tyran německé psycholožky českého původu Jiřiny Prekopové probírá příčiny projevů panovačnosti u malých dětí a radí rodičům, jak v takových situacích postupovat. Autorka především uvádí řadu případů ze své terapeutické praxe, ty podrobně rozebírá a vysvětluje příčiny dětského chování.

Moderní kurandera je autobiografický román, ve kterém nás překladatelka Lucie Chaya zavede přes Itálii až do peruánské pouště, kde se dozvíme mnoho nového o andském učení i magických rituálech. Jít za svým srdcem a probudit svou vnitřní sílu totiž může každá žena – nezávisle na tom, čím si v minulosti prošla.

Děj románu Nová divočina od Diane Cook se odehrává v budoucnosti, kdy lidé žijí v přelidněném a znečištěném Městě, mimo které existuje jen zbytek přírody, přísně chráněná Divočina. Ve Městě žije i Bea s pětiletou dcerou Agnes, která kvůli smogu trpí zdravotními problémy. Jedinou jejich nadějí je změna prostředí, a proto se Bea odhodlá k extrémnímu řešení…

Po schodech nahoru, po čumáku dolů od Zuzany Součkové je již její pátou knihou fejetonů, úvah a povídek ze života, podanou s humorem a nadhledem. Autorka, která svým pozitivním přístupem k životu motivuje nejen ženy ze svého blízkého i vzdáleného okolí, všem čtenářům vzkazuje: „Vyjít z komfortní zóny každého posílí.“

Mrazivý thriller polské autorky Alicje Sinické Služebná je plný nečekaných zvratů a napětí. Zavede nás do světa týrané ženy, zoufale bojující o zvrácení svého zlého osudu. Děj tohoto dramatického příběhu o manipulátorech a jejich oběti autorka zasadila do reálných kulis svého rodného Dolního Slezska.

Dominik Vodička je tanečník, který získal titul Krále tanečního parketu ve StarDance a zároveň je držitelem nejprestižnějšího českého divadelního ocenění Thálie. Jaká byla cesta, která ho k těmto úspěchům dovedla? V jeho nové knize Tančím s láskou se spolu s Dominikem ponoříme do jeho vzpomínek, nakoukneme do zákulisí soutěže StarDance, prožijeme s ním dřinu v tanečních sálech, ale i první lásky a zklamání.

Oceňovaný román mladé norské autorky Susanne Skogstad Tišina je zpovědí stárnoucí ženy, která přišla o svého manžela. Ve vzpomínkách se probírá společnými roky, vybavuje si manželův optimismus a veselou povahu. Právě on vnášel do jejího života světlo, byl jí oporou a útěchou, když jí starost o děti přerůstala přes hlavu. A i když manžel odešel, dospělé děti stále přicházejí a nenechávají ji se vzpomínkami a zármutkem o samotě.

Úřednice z vigvamu je humoristický román české autorky Barbory Walterové Benešové, ve kterém hlavní hrdinka s nadhledem popisuje své životní peripetie. Po krátkém působení v bulvárním časopise je nucena odejít a hledat si nové místo. Nečekaně uspěje při výběrovém řízení na městském úřadě a překvapeně zjišťuje, že práce státního úředníka nemusí být vůbec nudná.

Detektivní román Zubař britského autora Tima Sullivana představuje novou sérii případů s podivínským vyšetřovatelem Georgem Crossem. Cross je díky své posedlosti logikou a detaily sice skvělý detektiv, ale je dost obtížné s ním vyjít. Ve svém prvním případu řeší vraždu bezdomovce a objevuje spojitost s jedním starým nevyřešeným případem.

V románu Žižka: Grunwald 1410 se jeho autor Richard Dostál věnuje jedné z největších bitev středověku, bitvě u Grunwaldu a rovněž se zabývá otázkou, jakou roli v ní sehrál sám husitský vojevůdce Jan Žižka.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací