Červenec

Adam ze Zbraslavi a případ královny vdovy Rejčky je druhým dílem ze série historických detektivek z Čech počátku 14. století, jehož autorkou je Hana Whitton. Po násilné smrti Václava III. je v ohrožení života i jeho nevlastní matka Eliška Rejčka. Adama ze Zbraslavi tak čeká další složitý případ - odhalit původce zločinů, jež mají za cíl připravit Elišku Rejčku o život.

Milena je gamblerka. Kromě toho je také vzornou manželkou a matkou, která pracuje v bance. Narůstající dluhy a rozvrácené vztahy - to je jen část problémů, které si svou nebezpečnou zálibou způsobila. Dokáže teď skutečně s automaty skončit, tak jak si už sama několikrát řekla, nebo bude muset zasáhnout někdo zvenčí? Ve svém románu Cesta do blikajícího pekla využila autorka Šárka Medková vlastní zkušenosti s gamblingem.

Coco Pinchardová: moje tlustá opilá svatba od Roberta Bryndzy je volným pokračováním humorného příběhu o Coco Pinchardové, která prožívá syndrom prázdného hnízda. Po bouřlivém rozvodu a kariérní krizi má o čtyři roky mladšího přítele Adama, její spisovatelská kariéra se rozjíždí a učí se i vycházet se svou příšernou bývalou tchyní.

Krimithriller ze série Louise Ricková od dánské autorky Sary Blædel nese název Dávno ztracená. Žena zavražděná v Anglii figurovala osmnáct let na seznamu pohřešovaných Dánů a angličtí vyšetřovatelé jsou v koncích. Chybí jim pachatel i motiv. Dokáže Louise Ricková z dánské policie zjistit, proč tolik Dánů posílalo na účet zavražděné vysoké finanční obnosy a proč už nikdo z nich nežije?

Humoristický román Jezevčíkova láska od německé autorky Frauke Scheunemannové přináší další příběh z volné série o jednom nezbedném jezevčíkovi. Tentokrát vypráví o tom, že milostná trápení nemají jenom lidé.

Další díl ze středověké krimisérie se sestrou Fidelmou, jehož autorem je známý anglický spisovatel Peter Tremayne, nese název Krvavý měsíc. Píše se rok 671 po Kristu a Fidelma je pověřena tajným úkolem, který se však zkomplikuje vraždou opata, s nímž se měla Fidelma setkat. Sestra se vydává po stopách údajné pachatelky, brzy však naráží na složitou síť intrik.

Léto v Kavárně nových začátků je úvodní román romantické série britské autorky Debbie Johnsonové. Laura se rozhodne sebrat pubertální děti a vyrazit za prací do Dorsetu. Děti ani Lauřini rodiče nejsou z tohoto nápadu nadšeni, Laura však dobře ví, že po smrti svého manžela musí jít dál. A tak se v kavárně stojící na vysokém útesu servírují nejen luxusní čaje a originálně zdobené cupcaky, ale i srdečné přivítaní a příjemná společnost.

Třicátník Roman, který se ještě pořád tak trochu drží máminy sukně, se vydává do dalekého Mexika. Co mělo být původní svatební cestou a posléze nechtěnou dovolenou, stane se jeho životním dobrodružstvím - to když pozná energickou a svůdnou Maríu, která se chce za každou cenu vymanit z vlivu své rodiny. Milostný román Nejdražší suvenýr napsala česká autorka Petra Š. Jirglová.

Něžná náruč větru je milostný román odehrávající se v Anglii. Hlavní hrdinkou je mladá žena, která se na přání rodičů vdá za neznámého muže, hraběte Egertona. Ten je však zlý a nebezpečný a svou ženu by byl schopný i zabít. Naštěstí ji osud přivede do cesty muže, který je pro ni ochoten jakékoli oběti. Autorem knihy je Alexander Stainforth.

Přes práh je příběhem o jednom zdánlivě smutném muži, který je na zármutek příliš mladý, jedné veselé dívce, která miluje včely, a jejím přítulném kocourovi. Je to román o nevšedním přátelství a radostné cestě z osamělosti, jehož autorkou je Aneta Kollerová Mašková.

Příliš tiché lesy od americké autorky Kimi Cunningham Grant je napínavý román ze současné americké divočiny, kde v odlehlých lesích žije ve srubu otec s osmiletou dcerou, kterou tam vychovává od útlého věku, v úplném odloučení od světa. Jaký mají důvod, že se vyhýbají společnosti?

Strávit rok v Itálii, pít víno, cestovat a potkávat nové přátele. K tomu se spontánně rozhodne trojice žen, která odmítá jen usedle dožít. Vyberou úspory, pronajmou si starý kamenný dům v Toskánsku a s chutí se vrhnou do víru italského života. Autorkou románu Přítelkyně z kamenné vily je Frances Mayesová.

Do luxusního domu zdiskreditovaného bankéře Harryho McNamary a jeho ženy Julie vejde pozdě v noci neznámý muž. Zaútočí na Harryho a ubije ho k smrti, zatímco vyděšená Julie jen bezmocně přihlíží. Šlo opravdu jen o náhodné napadení, jak tvrdí pachatel, nebo útok souvisí s některým z McNamarových hříchů? Autorkou krimi románu Přiznání je Jo Spain.

Sama v Tokiu je autobiografický příběh novinářky Marie Machytkové, která si beznadějně zamilovala Japonsko se vším, co k němu patří a tahle láska převrátila celý její život vzhůru nohama. Kam až může člověka zavést jedno nenápadné rozhodnutí naučit se kaligrafii a jaké to je, být úplně sama ve světě, kde je intimním gestem i podání ruky?

Román o hledání lásky a důstojného místa ve společnosti Sestry Chanelovy od Judithe Little je historická fikce, inspirovaná osudem Antoinette, mladší sestry proslulé návrhářky. Coco Chanel by svůj příběh sama otevřeně nikdy nevyprávěla, naopak až do smrti mnohé tajila, včetně existence dvou mladších sester.

Detektivní román Stvůra od Kristýny Trpkové vypráví o vyšetřování brutálních vražd na malém městě. V Holicích je nalezeno surově zbité a rozřezané tělo mladé dívky. Hlavním podezřelým se stává nedávno usvědčený vrah, který už má podobnou vraždu na svědomí. Brzy se však ukáže, že jde o podobnost pouze zdánlivou a pravý vrah je stále na svobodě.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací