Červen

Mladá a empatická farmaceutická asistentka Martina Lachnittová, známá z facebookového blogu Deník holky z lékárny, nás zasvětí do tajů lékárenského prostředí. Ve stejnojmenné knize najdeme mnoho poutavých, veselých, zarážejících, ale i naučných příběhů z prostředí lékárny, u kterých se jistě nebude čtenář nudit.

Reportérka Miranda najde ve své posteli tělo bývalého milence, bohatého a ženatého vydavatele novin Richarda Tremaina. Ten byl ubodán jejím kuchyňským nožem a Miranda je tak pro všechny jasným viníkem. Poté, co však za ni neznámá osoba zaplatí vysokou kauci, rozhodne se dokázat svoji nevinu a pustí se do pátrání na vlastní pěst. Autorkou detektivního románu Hlavní podezřelá je Tess Gerritsenová.

Už když se známý moderátor Jeremy Clarkson proháněl po světě v drahých autech při natáčení pořadu Top Gear, toužil jezdit traktorem a vyorávat své vlastní brambory. Jenomže na farmaření nějak nebyl čas. Pak však přišla covidová pandemie, Jeremy si koupil farmu v Oxfordshiru, pořídil si největší traktor na trhu a začal se činit. O svém farmářském dobrodružství napsal sérii vtipných novinových sloupků, které najdeme v knize Jeremyho farma nejen zvířat.

Felicity Cloake projela na kole celou Francii. Na své cestě se snažila nalézt dokonalý croissant, ale také ochutnat to nejlepší, co vyhlášená francouzská gastronomie nabízí. Felicity je požitkářka a tento pocit dokázala zprostředkovat i ve své knize Ještě jeden croissant na cestu, jejíž součástí jsou i originální receptury.

Kávová dynastie je úvodní kniha románové kroniky vyprávějící o rodině kávového barona, Eberharda Ahrensberga. Když se Eberhard Ahrensberg vrátil po válce domů, nalezl jen trosky – otec nacista padl v boji, z domu zbyla ruina a rodinný podnik byl zavřený. A tak, aby uživil rodinu, začne pašovat kávu. Autorkou románu je německá spisovatelka Paula Stern.

Květ smrti od dánské autorky Anne Mette Hancock je prvním dílem thrillerové série s novinářkou Heloise Kaldanovou a detektivem Erikem Schäferem. Květ smrti vypráví příběh tajemné Anny Kielové, o které již tři roky panuje přesvědčení, že je krutou vražedkyní, po které se slehla zem. Když však novinářka Heloise obdrží tajemný dopis, všechny skutečnosti se náhle změní.

Mlha mezi námi od Kataríny Gillerové je milostný román s nádechem tajemna, v němž mají ústřední roli neopětovaná láska, pomsta a staré tajemství. Čtveřice přátel na dovolené v Apalačském pohoří usiluje o přízeň půvabné Caroline, která v tajemném sídle rozehrává hru plnou intrik. Zatímco jejich vztahy ovlivňuje žárlivost a vzájemná nevraživost, v okolí se začnou dít podezřelé věci, které vyústí v tragédii. O dvě desetiletí později vycházejí najevo události, které navždy ovlivnily několik osudů.

Historicky román Nebeská koruna nás zavede do období bojů o Svatou zemi, jež se staly střetem dvou nejvýznamnějších rytířů západního a východního světa: krále Richarda Lví srdce a sultána Saladina. Autorkou je německá spisovatelka Juliane Stadlerová.

Autobiografie Colina O’Bradyho Nedosažitelné prvenství: Od ohně k ledu - sám napříč Antarktidou popisuje Colinovo úspěšné zotavení z tragické nehody, korunované sólovým pochodem o délce 1500 km napříč Antarktidou. Až do prosince 2018 se nikomu nepodařilo přejít pevninskou Antarktidu sám, bez pomoci a jen vlastními silami. A právě k tomu se odhodlal Colin O’Brady, přestože o deset let dříve pochyboval o tom, že bude ještě někdy normálně chodit.

Adam má úspěšnou manželku Sarah, která ale dává přednost své práci před ním. A tak si najde milenku. Jenomže ta je nalezena brutálně zavražděná, z Adama je hlavní podezřelý a v roli jeho obhájkyně se ocitá právě Sarah. Perfektní manželství od Jenevy Rose je mrazivý thriller, v němž nic není takové, jak se zprvu zdá.

Nymburský spisovatel a publicista Jan Řehounek ve své nové knize Podkrkonoší: Barevným Podzvičinskem představuje přírodní a kulturní krásy podkrkonoškého podhůří. V malebných vesničkách obdivuje lidovou architekturu, hledá odkazy na lidové pověsti a báchorky, putuje od pramene Javorky nebo navštěvuje města se starobylými památkami.

Píše se rok 1982 a v patnáctileté Janě se kromě dospělosti probouzí i poznání, že s minulostí její rodiny není cosi v pořádku. Otec před rokem zemřel a v matčině ložnici se ukrývá sešit plný nepochopitelných zápisků. Pravda nebyla k dostání od Lucie Hlavinkové je román s tématem dívčího dospívání, rodinného tajemství i atmosféry normalizačního Československa.

Píše se rok 1928. Do nervového sanatoria na dánském venkově přijíždí doktorka Hannah Neumannová. Jejím úkolem je zastavit opakující se sebevraždy, s nimiž si personál ústavu neví rady. Hannah, která studovala u samotného Freuda, začne ve staromódně fungujícím sanatoriu praktikovat psychoanalýzu, aby zjistila, co za sebevraždami stojí. Autorkou románu Tajemství sanatoria je dánská spisovatelka Anne-Sophie Lunding-Sørensenová.

Tajný pánský knižní klub je humorně laděná kniha americké autorky Lyssy Kay Adamsové, v níž se největší alfa samci města Nashville scházejí nad romantickou četbou a podle ní zachraňují manželství jednoho z nich. Protože když to tak hezky funguje v knize, musí to jít i ve skutečnosti!

Román Markéty Harasimové zachycuje příběh mladé ženy Lindy, která má z počátku pocit, že je vše dokonalé - provdá se za muže svých snů a porodí dceru. Postupem času s ní ale začne hrát osud krutou hru a mladá žena si projde těžkým rozvodem, finanční krizí i ztrátou dítěte. Stává se závislou na alkoholu a ocitá se mezi bezdomovci. Volným pádem se zřítí až na samotné dno a nezbývá jí než doufat v zázrak.

Román Zapomenuté dívky z Paříže od autorky mezinárodních bestsellerů Pam Jenoff je emotivní příběh inspirovaný osudem Very Atkinsové a žen, které pod jejím vedením za druhé světové války sloužily jako agentky britského Oddělení pro zvláštní operace. Děj se odehrává v průběhu tří různých období a v pěti různých zemích.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací