Březen

V brightonském Přírodovědném muzeu je nalezeno čerstvě mumifikované tělo. Když se spolu se šifrovanými zprávami začnou objevovat i egyptské pohřební nádoby a v nich části těla, má detektiv Sullivan jasno, jde o práci sériového vraha. Aby ho odhalil dřív, než bude pozdě, svádí rozpolcený vyšetřovatel boj nejen s časem, ale i s vlastními démony. Třetí případ inspektora Sullivana, jehož autorkou je Alison Belshamová, nese název Balzamovač.

Hannnah se vrací z meetingu v Oxfordu, kde se dozvěděla o svém povýšení a nemůže se dočkat, až novinu oznámí svému příteli Mattovi. Doma ji však čeká šok. Po Mattovi nezůstala v domě ani památka, zmizely nejen veškeré jeho věci, ale i e-maily a telefonní čísla. Hannah se tedy pouští do hledání přítele, který zmizel bez jakékoli stopy. Autorkou psychothrilleru Beze stopy je Mary Torjussen.

Biografický román Božská Ada, jehož autorkou je známá česká spisovatelka Hana Whitton,  zachycuje životní osud výjimečně nadané Augusty Ady Byronové, hraběnky z Lovelace. Příběh o geniální a nedoceněné matematičce líčí její soukromý život od dětství poznamenaného přísnou výchovou matky a nepřítomnosti otce, až po bohatý společenský život ve viktoriánské Anglii.

Německý spisovatel Ilija Trojanow žil na čtyřech kontinentech a procestoval přes sto zemí světa. Na základě svých zážitků a zkušeností sepsal návod Jak (ne)cestovat, ve kterém se zamýšlí nad smyslem a přínosem cestování nebo nad tím, jak cesty do cizích zemí můžou proměnit náš pohled na svět. To vše navíc proložil vtipnými historkami ze svých cest.

Co může být horšího, než se na oslavě svých čtyřicátin dozvědět, že váš manžel má milenku? Zjistit, že onou milenkou je jedna z vašich kamarádek. Hlavní hrdince Editě tak nezbývá nic jiného, než vypátrat, která z nich to je. Autorkou románu pro ženy Jedna z pěti je Dagmar Digma Čechová.

Americká autorka Kate Stewart v odlehčeném románu Kluk napravo sleduje na pozadí divokého studentského života zamilovaný příběh dvou vysokoškolských studentů, kterým nakonec jejich láska vydrží déle, než se mohlo zpočátku zdát.

Eva Abramsová chtěla na minulost navždy zapomenout. Fotografie v novinách v ní však oživí více než šedesát let staré vzpomínky. Jen ona ví, že v objevené knize je zašifrován nejen osud desítek židovských dětí, kterým se díky padělaným dokladům podařilo z okupované Francie uprchnout do Švýcarska, ale také příběh lásky, který přerušila válka. Autorkou románu Kniha ztracených jmen je Kristin Harmel.

Pro své oddané fanoušky je Emmy Jacksonová alias Máma bez obalu upřímná "Instamatka", která vždy říká věci tak, jak jsou. Pro svého manžela je Emmy živitelkou rodiny, která dokáže zpeněžit intimní detaily ze života rodiny. Pro jednu ze svých nebezpečně umanutých sledujících je však ženou, která má všechno, ale nic z toho si nezaslouží. Autorem psychothrilleru Není jako ty je dvojice píšící pod pseudonymem Ellery Lloyd.

Michael Haller je advokát úřadující na zadním sedadle svého vozu, aby mohl být co nejblíže svým klientům - opilým řidičům, drobným podvodníkům a překupníkům drog. Když si ho jako obhájce najme bohatý playboy z Beverly Hills, kterého zatkli za napadení mladé ženy, je přesvědčen, že se mu konečně naskytla šance obhajovat nevinného člověka. Postupem času ale odhaluje, že případ nebude tak jednoduchý, jak se na první pohled zdá. Autorem detektivního románu Obhájce je Michael Connelly.

Josh prožívá nejhorší období svého života. Místo zasnoubení se s ním přítelkyně rozešla a jemu se tak v jediném okamžiku zásadně změní život. Musí opustit společný byt i práci. Jak se tak utápí v pochybnostech o svých předchozích rozhodnutích, napadne ho bláznivá myšlenka. Možná by udělal líp, kdyby svůj život svěřil náhodě a na všechno si prostě házel mincí. Autorem knihy Panna nebo orel psané ve stylu britských romantických komedií je James Bailey.

Vláda Ludvíka XV. se chýlí ke konci, ale jeho pověstná touha po ženské společnosti není o nic slabší než za časů sester de Mailly či vévodkyně de Pompadour. Na scénu přichází poslední ze slavných milenek poživačného krále, krásná Jeanne du Barry, která si stárnoucího muže omotá kolem prstu. Autorkou historického románu Pletichy ve Versailles je Sally Christie.

Zdánlivě klidný život Grace Byronové naruší její bezcitná matka, která ji kdysi odložila do internátní školy, aby se jí zbavila. Mladá dívka teď dostává možnost zakusit rušný londýnský život i sladkou chuť zamilovanosti. Historická romance Poskvrněná od Michaely Mihokové vypráví o dívce, která odhaluje tajemství své rodiny a zažívá první lásku.

Klára je dcerou vandrovního apatykáře Martina, který se na cestě beze stopy ztratí. Rok nato zmizí i Klářin bratr Gerold a rodina se ocitá v obrovské nouzi. Odvážná dívka se vypraví ke knížeti, aby ho požádala o pomoc. Chce se stejně jako její otec vydat na cesty a prodávat léky. Cesta je ale drsná a plná nebezpečí. Vrchnost a církev mladou ženu dokonce nařknou z čarodějnictví. Autory historického románu Vandrovní apatykářka jsou manželé píšící pod společným pseudonymem Iny Lorentzová.

Kdysi nejbohatší muž Ruska Viktor Orlov žije nyní v exilu v Londýně, kde vede neúnavné tažení proti Kremlu. Jeho sídlo je jednou z nejpřísněji chráněných soukromých budov ve městě. Přesto se jednoho dne vrahovi podaří ochranku přelstít. Výsledky testů jsou jasné - dokumenty v Orlovově domě byly kontaminovány smrtící látkou. Román Violoncellistka je další ze série špionážních thrillerů od známého autora Daniela Silvy.

Kniha Žena filmového kritika je složena z facebookových příspěvků, jejichž autorka si přeje zůstat v anonymitě, přestože byla nominovaná na cenu Magnesia Litera. Příspěvky jsou vtipným, ironickým i sebeironickým nahlédnutím do rodinného soužití ženy se zvláštním druhem muže - filmovým kritikem.

V krimi románu Ženská na odstřel od českého autora Martina Goffy se novinář Marek Vráz alias Terence rozhodne pomoci své kolegyni, která mu uprostřed noci zoufale buší na dveře. Tvrdí, že byla před malou chvílí svědkem toho, jak policie zabila bezbranného člověka a oprávněně se obává, že nyní může být na řadě ona.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací