Srpen

Babičky na tahu je humorný příběh o pěti kamarádkách, které už sice překročily sedmdesátku, ale duší jsou to stále mladice. A co se stane, když si jedna z "holek" umane, že do toho praští? Uspořádají pořádnou rozlučku se svobodou a vypraví do Paříže, aby světu ukázaly, že věk je jenom číslo. Autorkou knihy je britská spisovatelka Judy Leigh.

Co se stane, když majitel cestovní kanceláře, která fungovala téměř 30 let, zjistí, že jej epidemie koronaviru nedobrovolně zastavila v hektickém životě? Sedne a začne psát neuvěřitelné historky ze svých cest po šesti kontinentech. Kniha Cesta může být cíl ostravského rodáka Arnyho Šrámka kombinuje autentické cestovatelské příběhy s popisem největších zajímavostí, které určitě stojí za to navštívit.

Uznávaná britská historička a spisovatelka Alison Weirová přináší svým čtenářům nový román o páté manželce anglického krále Jindřicha VIII. V knize Kateřina Howardová: Nevěrná královna se mimo jiné dočteme, že její životní příběh je jedním z nejtragičtějších v anglických dějinách. Mladá dívka okouzlila krále svou krásou, uměla zpívat, tančit a milovala dvorní slavnosti. V její minulosti však byly stíny, o kterých Jindřich neměl tušení a které se Kateřině čím dál více a nebezpečněji připomínaly.

Temný krimithriller Lovec od Jacka Heatha volně navazuje na román Mrchožrout a přináší další případ Timothyho Blakea, bývalého konzultanta FBI. Ten nyní obstarává pro šéfku podsvětí likvidaci těl. Jednou v noci však najde tělo, které najít neměl a nezbývá mu, než ho ukrýt. Jenže pak ho FBI požádá o pomoc při pátrání po pohřešovaném univerzitním profesorovi a Blake v něm poznává mrtvého, kterého má ve svém mrazáku.

Autorem krimithrilleru Ochránce je známý britský autor Lee Child a hlavním hrdinou opět bývalý vojenský policista Jack Reacher. Jack dorazí autobusem z Nashvillu do nedalekého městečka a vystoupí, aby si koupil kávu. Chce hned pokračovat dál na své cestě napříč Spojenými státy. Stane se však svědkem násilného přepadení neznámého muže, který se díky své nedbalosti vystavil velkému nebezpečí. Jack pochopí, že jeho zastávka nebude tak krátká, jak původně zamýšlel.

Palm Beach Finland nabízí vše, co si může člověk v přímořském letovisku přát - moře, pláž, pizzerii i windsurfing. Jediné, co chybí je přímořská marína. A právě tu chce majitel rezortu vybudovat na sousedním pozemku. Jenže do staré vily se vrací Olivia Koskiová, aby zde začala nový život a aby toho nebylo málo,  je v této vile nalezena mrtvola. Vrah za sebou mistrně zahladil stopy a oběť nikdo nezná. Případ bizarní vraždy přijíždí vyřešit detektiv Jan Nyman. Dokáže se dopátrat pravdy, nebo se i on zamotá do spletité sítě intrik místních obyvatel? Autorem knihy plné černého humoru je Antti Tuomainen.

Psychologický thriller Pod hladinou je čtvrtým příběhem z úspěšné série Na dně, jehož autorkou je Rachel Caine. Přestože hlavní hrdinku Gwen Proctorovou nepřestává pronásledovat hrůzná minulost, snaží se žít dál. Před třemi lety záhadně zmizel v Tennessee mladý muž a jeho matka Ruth žije od té doby v nejistotě a strachu. A Gwen ji moc dobře chápe. Bez zaváhání se tedy rozhodne zoufalé ženě pomoci a ujímá se vyšetřování. Jenže čím více se přibližuje pravdě, tím více se ocitá v nebezpečí.

Historický román První herečka, jehož autorem je C. W. Gortner, líčí životní příběh Sarah Bernhardtové. Proslulá francouzská divadelní herečka, přezdívaná "božská Sarah", vypráví svůj životní příběh, jak se z dcery židovské kurtizány vychovávané v klášteře stala hvězdou mezinárodního formátu.

Příslib naděje je pátým dílem volné rodinné ságy Za války. Tentokrát se odehrává během konce první světové války, která si vybírá stále vyšší daň. Na frontu musí narukovat i starší generace a mezi nimi i Edward Hunter, který byl čerstvě povýšen do šlechtického stavu. David se dlouhodobě potýká se svým těžkým válečným zraněním. Autorkou je Cynthia Harrod-Eagles.

Na severu státu New York vytéká z přehradní nádrže prudký a zrádný potok se strmými břehy. Vidina bohatého úlovku tam už připravila o život nejednoho rybáře. Kromě historek o nebezpečné vodě kolují mezi místními ještě i jiné příběhy - tak fantastické, že snad nemohou být ani pravdivé. Abe a Dan, kteří v rybaření hledají lék na svůj žal, je z počátku neberou vůbec vážně. Brzy jsou však vtaženi do příběhu staršího než samotná přehrada, do příběhu o tajných úmluvách, dlouho skrývaných tajemstvích a záhadné postavě známé jako Rybář. Autorem tohoto hororu je americký spisovatel John Langan.

Biografický román Sen o štěstí, jehož autorkou je Sophie Villardová zachycuje pět let ze života slavné americké sběratelky. Píše se rok 1937 a Peggy Guggenheimová si užívá života v bohémském světě francouzské metropole. Jejím velkým snem je vlastní galerie, která by ji umožnila postavit se konečně na vlastní nohy. Zamiluje se do spisovatele Samuela Becketta, jejich lásce však není přáno, protože Peggy může uskutečnit svůj sen jenom v Londýně, daleko od Becketta. Když vypukne válka a donutí bezpočet umělců uprchnout z Evropy, Peggy pomáhá, komu může, a riskuje jak svůj život, tak svou lásku.

Jan Ludwig z Luzin propadl lásce k nádherné Arlidě, která ho objevila na francouzském pobřeží, když se s ním mezi skalisky převrhl člun. Po této události zůstává Jan ve Francii u přátel a jednoho dne se opět setkává s Arlidou. Tajemná kráska ho očaruje, ale po čase ho opouští. Nechává mu na starost jejich dceru Melissu, kterou však provází nemilé prokletí. Melissa prožívá šťastné dětství ve společnosti svých nevlastních sester. Jednou však přichází den, kdy se dívka musí vypořádat se svým osudem. Autorkou knihy Sesterská bouře je Petra Nachtmanová.

Další příběh proslulého Sherlocka Holmese se tentokrát odehrává tři roky před vypuknutím první světové války a zahrnuje i některé politické aspekty této doby. Politika nakonec dostihne i Holmese v jeho venkovském azylu a to ve chvíli, kdy se má i s věrným přítelem Watsonem pustit do vyšetřování případů vraždy mocného průmyslníka a únosu synovce britského monarchy. Autorem detektivního příběhu Sherlock Holmes & Případ dobře vychlazené pomsty je Petr Macek.

Román Šachy se smrtí, jehož autorem je John Donoghue, přináší fiktivní příběh z Osvětimi. SS Obersturmführer Paul Meissner organizuje v táboře vznik šachového klubu. Jedním z hráčů je i údajně neporazitelný židovský hodinář Clément. Ten byl přinucen hrát proti nacistickým dozorcům - pokud vyhrál, směl jednomu ze spoluvězňů zachránit život. V případě prohry by přišel o ten svůj. 17 let po válce se Clément při jednom šachovém turnaji opět setkává s bývalým důstojníkem SS Meissnerem…

Katka nemá nic, smrtí sestry o všechno přišla. Regina má naopak všechno, ale stále jí něco chybí. Obě chtějí potrestat viníky. Katka vymyslí odvážný plán a infiltruje se do rodiny dvou bratrů, brněnských finančních magnátů, jimž převrátí život naruby. Regina se odmítá vzdát a rozehraje hru na kočku a na myš. Kniha Vražedné léto od Oldřicha Sobotky je krimi román z prostředí novodobé šlechty, drogového obchodu, prostituce a smrti.

V knize Zvuky probouzení vyprávějí manželé Petr a Petra Třešňákovi příběh o výchově své dcery Dorotky, postižené autismem a mentální retardací. Kniha pojednává především o tom, jak se vyrovnat s narozením takového dítěte a kde v tak extrémně náročné životní situaci hledat rovnováhu.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací