Prosinec

Společenský román z prostředí britské smetánky 19. století Belgravia, jehož autorem je Julian Fellowes, ukazuje přepychový život aristokracie i jeho odvrácenou stranu plnou intrik a bojů. Osudy všech postav se protnou v paláci na Belgravském náměstí, v přepychových salónech panstva i skromných komůrkách služebnictva.

Historický román Dobrodruh z Paříže od německého autora Dirka Husemanna je inspirovaný životem francouzského klasika Alexandra Dumase staršího. Děj začíná v Paříži roku 1851. Dumas se ocitá v situaci, kdy je nucen podniknout dobrodružnou cestu po Evropě, aby ochránil svou dobrou pověst.

Další ze série historických detektivních románů se schongauským katem Jakobem Kuislem a jeho dcerou Magdalenou nese název Katova dcera a prokletí moru. Tentokrát se děj odehrává v období morové epidemie, v létě roku 1679. Autorem knihy je německý spisovatel a režisér Oliver Pötzsch.

Uršula Kluková v knize Klukoviny Uršuly Klukové líčí své zážitky z dětství, popisuje profesionální dráhu porodní asistentky i svoji cestu k divadlu. Nechybí zde ani veselé historky a vzpomínky na setkání se zajímavými lidmi.

Autobiografie Lenky Blažejové Lady Aradia je skutečným příběhem české dominy. Kromě osobní zpovědi zde najdeme i příběhy, v nichž je zachyceno chování některých klientů a jejich mnohdy zvláštní přání. Tyto preference autorku vždy zajímaly a i proto se rozhodla pro studium psychologie, aby co nejvíce pronikla do komunity těchto lidí.  

Petr je nadaný mladý muž, který lehce proplouvá studiem medicíny a záhy se stává uznávaným lékařem na prestižní pražské klinice. Jeho úspěch je ale vykoupen neustálým bojem s alkoholem. Postupně ztrácí práci, rodinu i přátele. Když padne téměř na dno, pochopí, že musí svůj život od základu změnit. Po dlouhém hledání dostane druhou šanci jako obvodní lékař v malém městečku Pernink v Krušných horách. Román Nebe nad Perninkem napsal Štěpán Javůrek.

O čem se nemluví je mysteriózní thriller z malého městečka v Minnesotě, kde nic není tak klidné ani tak bezpečné jak se na první pohled zdá. Román je inspirovaný děsivým a skutečným příběhem z rodného města autorky Jess Lourey. Místní chlapci jeden po druhém mizí a zase se objevují, jsou však násilničtí, náladoví a uzavření. O tom, co se jim stalo, se začínají šířit šokující fámy.

Detektivní román Ohyb ledovce známého islandského autora Arnaldura Indriðasona otevírá třicet let starý případ. V hlubinách ledovce byla objevena mrtvola muže, který byl celá desetiletí nezvěstný. Z vraždy byl kdysi podezřelý jeho kolega, nenašly se však žádné důkazy. Komisař Konráð byl již tehdy přesvědčen, že muž byl zavražděn. Nyní je Konráð v důchodu a objev pohřešovaného muže v něm vyvolá touhu starý případ znovu otevřít.

Pětiletá Sloane tu noc nemohla usnout. Rodiče se hlasitě hádali, pak se ozvaly podivné zvuky a ráno byla matka pryč. Podle oficiální verze vyšetřování odešla z domu. Jenže tomu Sloane nevěřila ani tehdy ani teď, po 20 letech a je rozhodnutá odhalit temné rodinné tajemství, i kdyby ji to mělo stát život. Autorkou thrilleru Tajnosti a lži je americká spisovatelka Brenda Novak.

Román Tajnosti vdaných žen britské autorky Carol Masonové vypráví příběh tří přítelkyň, z nichž každá po svém řeší manželskou krizi. Jill se nečekaně dozví, že její manželství zůstane bezdětné. Wendy je na první pohled dokonalá žena a sebe i své okolí přesvědčuje, že i po letech po ní manžel stále touží. Leigh se zase už léta doma nudí a stůj co stůj chce prožít nějaké to milostné dobrodružství.

Takový byl Karel Gott je kniha plná rozhovorů s osobnostmi české populární hudby, doplněná o dosud nezveřejněné vzpomínky na nesmrtelnou legendu nejen československé a české pop-music. Autorem knihy je spisovatel, scénárista a novinář Petr Macek.

V knize Teritoria, která je volným pokračování románu Code 93 se vracíme na předměstí Paříže, kde ve velkém kvete obchod s drogami. Senioři, zastrašeni místními gangy, ukrývají ve svých bytech balíčky narkotik. Tým inspektora Costy se do věci vkládá ve chvíli, kdy začínají umírat první pěšáci. Kdo však tahá za nitky a vydává rozkazy? Jak je do věcí zapojena místní radnice? Autorem poměrně drsného thrilleru je skutečný policista Olivier Norek.

Nový román známé australské spisovatelky romantických příběhů Stephanie Laurens Vánoční intriky lady Osbaldestoneové se odehrává v Anglii na počátku 19. století. Christopher, syn lady Osbaldestoneové, se coby vysoký státní úředník potřebuje na příkaz nadřízených na pár týdnů vytratit z Londýna. Rodinné sídlo na venkově mu připadá jako skvělý úkryt, kde on ani jeho ochranka žádné potíže nečekají. Brzy však zjistí, jak moc se mýlil.

V knize Vánoční lásky dvou amerických autorek Vi Keeland a Penelope Ward najdeme pět romantických povídek o vánočních zázracích. V každé povídce zažije hlavní hrdinka náhodné setkání, které se zpočátku může jevit jako ne zrovna příjemné, ale nakonec z něj vzejde něco víc. Na toho pravého totiž můžeme narazit, když to nejméně čekáme.

V detektivním románu Vražda ve Vídni od Beate Maxian se hlavní hrdinka v honbě za senzací ocitne ve smrtelném nebezpečí. Hilde Jahnová, investigativní novinářka Vídeňského posla, sedí v kavárně a netrpělivě vyhlíží svého informátora. Neznámý muž jí má předat důležité informace, od jejichž zveřejnění si slibuje průlom ve své kariéře. Když do budovy vejde muž, vyráží Hilde za ním. Setkání se však promění ve smrtící past.

Výhled přes střechy je román z období 2. světové války, kdy Amsterodam obsadili nacisté. Tichý učitel matematiky se rozhodne zachránit svého židovského studenta, který je v jeho očích naprosto nesnesitelný. Ve snaze uniknout smrti se z nich nakonec stanou přátelé na život a na smrt. Autorkou velkého příběhu lásky, naděje i zrady je Suzanne Kelman.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací