Květen

Na odlehlý ostrov Skřivan, který každoročně mlha odřízne od okolního světa na dlouhých sedm měsíců, připlouvají tři cizinci. Charismatický učitel Ben a šestnáctiletá Viola se svou matkou Deborou, které prchají z domova před děsivou tragédií. Pevně semknutá a silně nábožensky založená komunita ostrova však vidí jakékoli cizince velmi nerada. Ostrov navíc tíží jeho vlastní temná tajemství a nyní nastal čas, aby konečně vyplula na povrch. Autorkou thrilleru Bezvýchodná situace je Julie Mayhew.

Píše se rok 1906 a život na rozlehlém panství Wake's End rozhodně není ideální. Osmiletá Maud se ocitá ve světě plném strašidelných pověr služebnictva a přísných pravidel svého otce. Navíc slýchává v noci matčin nářek. Když matka zanedlouho zemře, osamělost a smutek zažene Maud do otcovy pracovny, kde náhodou narazí na jeho deník. Temný gotický thriller Děs sídla Wake's End odehrávající se v průběhu pěti staletí napsala Michelle Paver.

Po smrti svého manžela pronajme Evvie Drakeová část svého domu zkrachovalému hráči baseballu. Evvie s Deanem spolu uzavřou dohodu: on se nebude ptát na jejího mrtvého manžela a ona na jeho baseballovou kariéru. Pravidla jsou ovšem od toho, aby se porušovala a tak začne nečekané přátelství, které časem přeroste v něco víc. Autorkou románu Evvie Drakeová začíná znovu je americká autorka Linda Holmes.

Falešná společnice od Alexandera Stainfortha je milostný román z 19. století, v němž se mladá žena vzbouří proti společenským konvencím a dělá vše pro to, aby unikla sňatku. Julie Walkerová není jako ostatní dívky. Rozhodně se nechce vdávat a připravit se o nezávislost. Odmítla už osm nápadníků a je přesvědčena, že ani ten devátý nebude pro ni překážkou.

Krysí stezka: láska, lži a zločiny nacistického uprchlíka je zčásti špionážní thriller z dob studené války, zčásti rodinné paměti. Při pátrání po osudech svých židovských předků, kteří ve Lvově padli za oběť holokaustu, se autor této knihy Philippe Sands seznámil s Horstem Wächterem, synem prominentního nacisty Otta von Wächtera. Bylo jisté, že Horstův otec měl podíl na osudu Sandsových příbuzných. Horst je však přesvědčen, že otec byl slušný člověk, který se snažil konat dobro, ale pohltily ho hrůzy způsobené jinými.

V knize Lékařem mezi pouští a minami podává Kristina Höschlová neuvěřitelná svědectví z válečných zón v Afghánistánu, Kurdistánu a Jemenu, kde pracovala jako lékař-anesteziolog. Popisuje skutečné příběhy místních lidí, své zážitky i svět, v němž se krutost mísí se srdečností, krvelačnost se štědrostí a beznaděj s radostí.

Špionážní thriller britské autorky Charlotte Philbyové Nejtěžší ze všeho se soustředí na roli žen ve světě špionáže a na zničující střet tohoto neúprosného světa s osobním a rodinným životem. Anna Witherallová je ztělesněním všechno, co čtenářům předkládá jako redaktorka prestižního časopisu: je šťastně vdaná, má pěkný dům v dobré čtvrti a roztomilá dvojčátka. Jenže pod pozlátkem se skrývá hrozivé tajemství, které by mohlo zničit všechno, co Anna namáhavě vybudovala.  Podaří se ji ochránit svou rodinu a najít východisko z této složité situace?

Milostná romance Nesnáze s láskou americké autorky Laury Lee Guhrke je dalším dílem z volné série "Milá lady Věrnolásková". Příběh se odehrává na konci 19. století v Anglii a čtenář v něm najde vše, co od historické romance očekává – vášeň, intriky i romantickou lásku.

Samota Christlhof, nebo také Pohádka na Šumavě, nechvalně proslulo působením sériového vraha Ivana Roubala. Vražedné běsnění se v něm prý probudilo právě tady. Temné legendy, které tento statek obestírají, hovoří o čarodějnici, která stavení proklela. Po jejich stopách se vydává Julius von Živný, levoboček rakouského rytíře. Skrývá se za všemi zločiny opravdu jen dávné prokletí nebo je příčinou lidská zloba a závist? Autorkou románu je Veronika Rubínková.

Nositel Pulitzerovy ceny Richard Russo přichází s novým románem o složité povaze přátelství Šance tu je... Jednoho zářijového dne se na ostrově u pobřeží Massachusetts ve svých šestašedesáti letech sejdou tři kamarádi. Vidí se poprvé od vysoké školy, a už tehdy se snad nemohli víc lišit — natož dnes. Kromě toho, že každý z nich má své tajemství, jim už více než 40 let leží v hlavě jedna velká záhada.

Majitelka penzionu v Provence, stará, ale vitální dáma, měla nehodu. Z Berlína narychlo přijíždí její vnučka Penelope, aby se o babiččin penzion postarala. Za sebou nechává nevydařený vztah i naštvaného šéfa, který jí následně dá výpověď. Penelope má teď však jiné starosti. Udržuje penzion v chodu, pečuje o hosty, peče vynikající dezerty a její život pomalu dostává řád a smysl. Autorkou románu Štěstí má barvu levandule je Pauline Maiová.

Tajemství Černé královny je poutavý příběh plný bouřlivých vztahů, politických intrik i tajemné magie. Černou královnou je označována Barbora Celská, krásná a záletná manželka krále Zikmunda Lucemburského. Román z lucemburské doby napsal Zdeněk Grmolec.
Tajemství z Osvětimi je autobiografický román o životě polské rodačky Stefanie, která byla pro politickou činnost manžela vězněna v Osvětimi. Zažila hlad, selekci i panický strach o děti. Přežila pochod smrti, aby nakonec prostřednictvím své mladší dcery Ewy sdílela se světem své silné zážitky. Autorkou knihy je Nina Majewska-Brown.

Pětatřicetiletý tenisový trenér Vincent má přijít během čtyř týdnů nečekaně o zrak. Jak se má vyrovnat s tak zdrcující diagnózou a o koho se může opravdu opřít? Útěchu nachází na venkově, ve starém dědečkově domě, kde kdysi prožil tolik šťastných chvil. Objevuje pomalý způsob dědečkova života, potkává se s místními lidmi a uvědomuje si sílu všech ostatních smyslů. Nachází přátelství a lásku a s tím i sílu a chuť k životu. Autorkou románu Všechny barvy noci je Karine Lambertová.

Nadporučík Kingsley Boissonneault je zvyklý od tajné vojenské zpravodajské služby dostávat různé úkoly – špehovat a pronásledovat ty nejhorší zločince, lhát a zastírat svou totožnost i zabíjet bez otázek. Přesto ho nový úkol zaskočí. Synovec jeho velícího důstojníka zmizel v jistém sexuálním kultu a Kingsley ho má přivést domů. Poutavý erotický thriller Zámek hříchů pochází z pera americké autorky Tiffany Reiszové.

Zkáza ostrova Sachalin je postapokalyptická sci-fi od ruského spisovatele Eduarda Verkina. Svět zničila jaderná válka mezi USA a Severní Koreou. Nedotčené zůstalo jen Japonsko a ruský ostrov Sachalin, kde se život kvůli přelidnění proměnil v peklo. Když Sachalin postihne zemětřesení a na jeho území vniknou lidé infikovaní smrtícím virem, začne holý boj o přežití.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací