Červen

Stejně jako ve svých předchozích knihách, i zde Marcela Mlynářová odlehčenou formou popisuje své zážitky z nejrůznějších cest a výletů nebo vypráví o radostech a strastech prožívaných na své chalupě. V knize Bez bontonu, bez konvencí autorka potvrzuje, že podstatný není věk, ale přístup k životu.

Osud dvou žen, rodinné tajemství a příběh velké vášně, to vše najdeme v románu Čokoládovna odehrávajícím se ve Stuttgartu na počátku 20. století. Judith pochází z bohaté rodiny, její otec je majitelem čokoládovny. Přestože dívka může vést pohodlný život, každou volnou chvilku tráví v tovární laboratoři vynalézáním nových cukrovinek a jednou by ráda řídila podnik. Otec s ní má ale jiné plány. Dojedná výhodný sňatek s mužem, kterého Judith nikdy nemůže milovat. A právě v tu chvíli jí zkříží cestu charismatický Viktor. Autorkou románu je německá spisovatelka Maria Nikolai.

Nezvěstná dcera, zoufalý otec a odhalování špíny v luxusním letovisku na Mallorce. Mons Kallentoft přichází s knihou Dívej se, jak padám, ve které bývalý detektiv Tim pátrá po své dceři, která záhadně zmizela na své první dovolené bez rodičů. Tim je při pátrání zatažen do světa korupce, drog a prostituce. Nasazuje vlastní život, aby dceru nalezl.

Francouzský manžel je nová kniha oblíbené české autorky Kláry Janečkové. Najdeme v ní to, na co jsme u této autorky zvyklí – snahu vyrovnat se s těžkou životní situací, romantickou lásku, ale i složitost partnerských vztahů.

Mladý Hiram se narodil jako otrok. Když majitel plantáže prodal jeho matku, Hiram na ni ztratil veškeré vzpomínky. Získal však tajemné nadání, které mu jednoho dne zachrání život. Setkání se smrtí v Hiramovi probudí nutkavou touhu utéct z plantáže, z jediného domova, který kdy měl. Kdo tančí s vodou od amerického autora Ta-Nehisi Coatese vyobrazuje svět otroctví a přináší příběh o velkém boji za svobodu.

Nebe nad Kilimandžárem od Anne Jacobsové je romantický příběh Charlotty, která již od dětství touží po cestě do exotických zemí. Její sny se začínají plnit ve chvíli, kdy poznává staršího muže, do kterého se zamiluje. Její budoucí manžel vlastní obchůdek s exotickým kořením a Charlotta se mylně domnívá, že s takovým mužem povede zajímavý život. Po nezdarech v manželství i v podnikání se spolu vydávají na cestu do východní Afriky, aby unikli veřejnému zostuzení a mohli začít žít nový život. Netuší však, že na stejné místo směřuje i Charlottina první láska George.

Když se do sebe Marilyn a David zamilovali, netušili, co je čeká. O čtyřicet let později mají čtyři povahově naprosto odlišné dcery, které bojují se svými životy. Ovdovělá Wendy hledá útěchu v alkoholu a v náručí mladších mužů. Violet se potýká s úzkostí. Neurotická Liza zjistí, že je těhotná, ale neví, zda dítě vůbec chce. A nakonec lehkovážná Grace, která žije ve lži, o níž nemá nikdo z rodiny ani tušení. Román Nejhezčí dny našich životů napsala americká autorka Claire Lombardo.

Nesejdeš z cesty české autorky Dagmar Digma Čechové vypráví příběh pragmatické ženy Vandy, která jednoho dne bez velkých očekávání navštíví kartářku. Přesvědčivý a dramatický výklad ji však od základů změní život. Ze sebevědomé ženy se pod tíhou prorokovaných změn stává ochromená loutka. Lze změnit cestu osudu?

Joanna a Alistair cestují se svým devítitýdenním synem Noahem do Austrálie. V průběhu dlouhého letu z Glasgow Joanna téměř propadne zoufalství, když se jí nedaří uklidnit plačící dítě. Po příjezdu do přímořského městečka je potká neštěstí v podobně Noahova zmizení ze zaparkovaného auta. Rozbíhá se vyšetřování únosu a mediální hysterie spojená s případem dosahuje nebývalé míry. Lži se na sebe nabalují jako sněhová koule a Joanna a Alistair se pomalu otáčejí proti sobě. Autorkou psychologického thrilleru Pláč je Helen Fitzgeraldová.      

Osmiletá Hadley byla s rodiči v restauraci, když do ní vběhl střílející muž. Její rodiče útok nepřežili, Hadley však zachránil patnáctiletý Caven. Po letech se oba setkají, stráví spolu noc a Hadley nečekaně otěhotní. Cavenův život se ve vteřině obrátí naruby, když najde na svém prahu ležet miminko a dopis, v němž se píše, že má dceru. Stane se Caven otcem na plný úvazek? A dá se omluvit to, co Hadley udělala? Autorkou románu Psáno s lítostí je Aly Martinezová.

Kniha Koniášův klíč s humorem a nadsázkou líčí příhody jezuitského misionáře Antonína Koniáše, známého náboženského fanatika a cenzora. Byl ale páter Koniáš opravdu takový? V povídkách Zuzany Koubkové je to spíš pomýlený horlivec, který se díky své zvídavé povaze a chybějícímu pudu sebezáchovy občas připlete k rozmanitým dobrodružstvím, záhadám a zločinům.

Představili jste si někdy jiný život? Zažili jste moment, kdy jste chtěli jen křičet? V knize Řev irské spisovatelky Cecelie Ahern najdeme příběhy třiceti žen, které jsou naprosto rozdílné, ale každá z nich se dotkne naší duše. Promluví k nám vtipné, překvapivé, ale i ostýchavé příběhy a povypráví nám o momentech, ve kterých chceme všichni křičet.

Urozená mladá dáma malířkou? Dívka z přední rodiny a živit se samostatně štětcem a barvami? V Anglii na počátku 19. století pro ženu věc zcela vyloučená a společensky nepřijatelná. Cassandra je nejen obdařena výtvarným talentem, ale i schopností samostatně přemýšlet a překračovat zavedená pravidla. Že nebude její osud jednoduchý, se můžeme přesvědčit v knize Slečna Darcyová se nevzdává od Elizabeth Astonové.

Dva bývalí spolužáci, Vojta a Tereza, se po patnácti letech setkají na večírku a od té doby se navzájem svěřují v dopisech se svými problémy. Redaktorka plzeňských novin Tereza podezírá manžela z nevěry a hledá u Vojty, který je manželským poradcem, odbornou radu. Hrozbu rozvodu díky radám přítele odvrátí, ale s úžasem pak zjistí, že ani odborník si vždycky nedokáže poradit s problémy ve vlastním manželství. Autory humorného příběhu Soužití k zabití jsou Ivanka Devátá a Miroslav Plzák.

Zabije tě je druhá kniha z detektivní série s mladou ambiciózní vyšetřovatelkou Maddie Ivesovou. Ta momentálně pracuje v týmu, který se specializuje na pomoc obětem domácího násilí a na starost má případ ženy jménem Grace. Ta žije ve strachu, že ji její násilnický partner zabije. Maddie však netuší, že skutečnost je mnohem horší, než se na první pohled zdá. Autorem tohoto detektivního románu je Charlie Gallagher.

Na začátku má Hana milujícího manžela, společenský status i peníze. Neuzavře se do světa blahobytu, ale založí nadaci na pomoc nemocným dětem. Po několika přesně mířených životních ranách však ztratí všechno. Podaří se Haně odrazit ode dna, vzepřít se osudu a začít znovu? Zvládne bojovat ve světě, ve kterém vládnou peníze? A má vůbec naději být ještě někdy šťastná? Odpovědi na tyto otázky najdeme v románu Život v jeho stínu slovenské autorky Kristíny Pavelkové.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací