Září

Ovdovělý penzista se vrací do maloměsta, kde kdysi pracoval a chce si vychutnat zdejší poklidnou atmosféru. Jeho letní dovolená se však změní v pátrání po vrahovi. Starosvětskou detektivku z devadesátých let minulého století Blues pro žlutého psa napsal Antonín Jirotka.

Čajová dívka z Kolibříkové ulice je silný román o tradicích i rodinných poutech. Po celé generace pěstuje rodina dívky Li-yan v odlehlé horské čínské vesnici čaj. Jak to dopadne, když  jedna z mála vzdělaných dívek ve vesnici začne tradice odmítat? Lisa See píše o tradicích, pěstování čaje i silném poutu mezi matkou a dcerou.

Jsou dvacátá léta, období prohibice a Mallory v sobě objeví nebezpečný talent – stane se nelegální paličkou černého alkoholu. Pro vynikající pálenku, kterou vyrábí, se jí začne říkat Dáma měsíčního svitu. Stane se z ní sebevědomá žena, sledující své vlastní cíle a obklopená pochybnými ctiteli i bezskrupulózními gangstery. Německý spisovatel Rainer Schröder napsal působivý příběh o lásce i smrtelné nenávisti.

Uprostřed poklidného odpoledne je v centru Prahy přepadena banka a neznámý lupič v ní drží nevinné rukojmí. Jediné, co chce, je rozhovor se známým novinářem. Proč a jak s tím souvisí nedávná smrt dívky? Nejnovější kriminální román Martina Goffy se jmenuje Děvčátko.

Dívka v přestrojení je příběh inspirovaný skutečnou postavou Kate Warnové. Jako první žena najatá Pinkertonovou detektivní agenturou pracuje na utajených operacích a střídá jedno přestrojení za druhým. Podle toho, v jakém prostředí byl trestný čin spáchán a kdo ho má na svědomí. Greer Macallister napsala svižný román, který sleduje osudy první ženské detektivky během nejvýznamnějších časů amerického národa v době krize.

Snad všichni znají časosběrný dokument Katka režisérky Heleny Třeštíkové. Mezi každodenní realitu života Kateřiny B. patřila narkotika, prostituce a krádeže. Jak všechno Katka prožívala a jak její příběh pokračoval? Ucelený příběh zpracoval Michal Třeštík a Tomáš Třeštík knihu doprovodil působivými černobílými fotografiemi.

Jedna tragická noc navždy změní život dvou sester – jedna je svobodná matka, druhá má život jako vystřižený z časopisu. Život se jim navždy obrátí naruby, když jejich matka onemocní a vyjde najevo třicet let skrývané tajemství. Kéž bych ti to dokázala říct je dojemný příběh Hannah Beckermanové.

Louis Vuitton je slavný francouzský módní návrhář, který se ve čtrnácti letech rozhodl odejít hledat štěstí do Paříže. Po třiceti letech založil slavný podnik na výrobu kufrů. Příběh legendy napsala francouzská spisovatelka Stéphanie Bonviciniová.

Jak zdokonalit svět? Aleš Palán neradí politikům nebo ekonomům, ale rovnou pánu Bohu. Kniha Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět obsahuje čtyřicet zlepšováků, jak zdokonalit svět. Někdy si zbytečně komplikujeme život zbytečnými starostmi a malichernostmi. Je nutné  uvědomit si, co je v životě důležité a přináší opravdovou radost.

Je srpen 1945, válka skončila a Stefano se snaží dostat z poválečného Německa domů. Po cestě narazí na čtyřletého chlapce, kterého nechce nechat napospas svému osudu. Stezka v troskách je strhující román Gemmy Liviero o tom, že i když válka oficiálně skončila, pro některé trvá dále.

Temná cesta je již devátá kniha ze série thrillerů Lindy Castillo s policejní náčelnicí Kate Burkholderovou. Z vězení unikne Joseph King, odsouzený za vraždu své ženy. Zjeví se v městečku a zabarikáduje se na farmě svého amišského strýce. Je opravdu nevinný, jak tvrdí? Kate rozjede nové vyšetřování, při kterém odhalí obrovské tajemství.

Tři kamarádi, jeden taxík, žádný plán… ale přesto se jede kolem světa je dobrodružná roadmovie tří mládenců, kteří se rozhodnou objet celý svět ve vysloužilém londýnském taxíku. Vydali se z Londýna do Paříže, Moskvy, do Finska a přes Čínu, Pákistán, Indii, Irán, Irák a další země až do Austrálie.  Po 15 měsících, v nichž urazili 43 000 mil a spotřebovali 8000 litrů nafty, se Paul Archer, Johno Ellison i Leigh vrátili zpátky do Londýna.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací