Únor

Caroline si myslí, že má úžasný život, ale její manželství se náhle začíná hroutit a život, na kterém si zakládala, se rozpadá. Útěchu hledá v náruči milence, ale z románku se pro ni stává noční můra. Michele Campbell svým románem Cizinec na pláži nabízí napínavé čtení především pro ženy.

Stephan Orth rád cestuje do zemí, které nemají nejlepší pověst, a potom o svých zážitcích píše bestsellery. Couchsurfing v Číně líčí jeho tříměsíční putování po metropolích i odlehlých vesnicích této obrovské země, v průběhu kterého zjišťuje, jakými sny i strachy zde lidé žijí.

Romantický i napínavý román Colleen McCulloughové se odehrává v Novém Jižním Walesu na počátku dvacátého století. Hořkosladký život líčí osudy čtyř mladých žen, které se nechají zaměstnat jako ošetřovatelky. Čtenáři spolu s nimi zažívají vzestupy a pády v kariéře i soukromém životě.

Kdo chce žít zdravě a být fit, neměl by zanedbávat péči o ústní dutinu a zuby. V knize Jak na zdravé zuby se dozvíte, nač je třeba dbát. Autor Dominik Nischwitz hledá souvislosti mezi onemocněním ústní dutiny a v současnosti rozšířenými chronickými nemocemi v jiných částech těla. Knihu doplňují stravovací doporučení a tipy na péči a udržování zdravého chrupu.

Kniha Jizvy na duši je vyprávění malého kluka, který se narodil v období druhé světové války židovské matce. Jan Jelínek popisuje léta válečná, ale také poválečné období, přijímací zkoušky na vysokou školu, stigma „buržoazního původu“ či práci pomocného dělníka.

Alex F. Bradyová napsala strhující psychologický thriller Lhář. Úspěšný manhattanský advokát zastupuje ty nejhorší zločince bez jakýchkoliv výčitek svědomí. A je zvyklý vyhrávat, své práci obětuje vše. Když je zavražděna jeho bývalá milenka, sám se stane podezřelým a jeho život se obrátí naruby.

Někdy prostě zaprší je již pátý díl autobiografického románu Můj boj, ve kterém je autor Karl Ove Knausgard ještě upřímnější než v předchozích. Pohledem devatenáctiletého mladíka líčí léta strávená na Akademii tvůrčího psaní v Bergenu. Realita vůbec neodpovídala jeho představám, ani pokud šlo o bouřlivý život ve velkoměstě, ani pokud se jednalo o studium a start literární kariéry.

Nezvyklý zájem o mrtvoly se jmenuje nová kniha populární anglické autorky detektivních románů Ann Grangerové. Odehrává se v roce 1864, kdy dcera venkovského lékaře Lizzie Martinová přijme místo společnice bohaté vdovy. Tělo její předchůdkyně se najde v troskách strženého domu a Lizzie se spolu s policejním inspektorem Benjaminem Rossem  pouští do pátrání.

Michael Ondaatje je znám především jako autor románu Anglický pacient. Jeho nová kniha Nouzové osvětlení líčí osudy obyčejných lidí v Londýně po skončení druhé světové války. Hlavními hrdiny jsou čtrnáctiletý Nathaniel a jeho o dva roky starší sestra Rachel, jimž otec oznámí, že se s matkou na rok stěhují za prací do Singapuru a o ně se bude po tu dobu starat podivný rodinný přítel.

U nás známá a populární francouzská autorka Delphine de Vigan věnuje svou novou volnou trilogii mezilidským vztahům. Na knihu Pouta navazuje zatím poslední Vděk. Hrdinkou příběhu je rezidentka domova pro seniory Michele zvaná Miška. Její židovští rodiče byli za války deportováni a jí se ujala náhradní rodina. Miška vnímá svůj dluh a k vyjádření vděku upíná veškerou svou zbylou energii.

Hana Whitton je mezi čtenáři velmi populární autorka především historických knih. Její nový román Sága rodu Reissových je zasazen do období konce 18. a začátku 19. století a přibližuje prostředí české obrozenecké společnosti. Dramatické osudy tří sester Reissových a jejich současníků věrně líčí skutečné osobnosti i události našich dějin.

Roberta a Stevie společně založí Tajný spolek hladových žen, bezpečné místo, v němž jsou všechny členky samy sebou. Setkávají se po setmění a nezřízeně se cpou, nemusí dostát ideálům současné ženy. Lara Williamsová napsala vtipný román o ženské touze, přátelství i lásce.

Čtivý detektivní příběh Tichá odplata z prostředí skotského venkova napsala Hania Allen. Kriminalistka Dania Gorská řeší svůj první případ tří vražd, které na první pohled nic nespojuje. Brzy se ale ukáže, že všichni zavraždění byli členy místního druidského kultu.

Vrány je název nové knihy Petry Dvořákové.  V útlé knížce se skrývá velmi silný příběh s perfektně vykreslenými postavami – hlavní hrdinkou Bárou, jejími rodiči i starší sestrou.  Dvanáctiletá Bára je živelná, ale také talentovaná, ovšem u matky i násilnického otce naráží na nepochopení. Spojence hledá u svého učitele výtvarné výchovy a spojenci se stávají také vrány hnízdící pod okny v parku.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací