Říjen

Jana Hřebejková ve své sbírce povídek Ať žijí padesátnice nabízí vtipný pohled na všední problémy života po padesátce - diety najednou nefungují, děti už si nenechají mluvit do života…

Myslíte si, že byste měli cvičit, ale vůbec se Vám do toho nechce? Právě Vám je určena kniha Cvičení pro pohodlné. Jednoduché, nenáročné cviky k udržení svalové pružnosti a posilování na 15 minut denně. France Carp je bývalá trenérka a cvičitelka, která radí, jak překonat vlastní lenost a pohodlnost.

V knize Do posledních sil přibližuje Miloš Doležal tři lidské příběhy - tragický osud spisovatele a malíře Josefa Čapka, dramatická životní cesta československého parašutisty Vladimíra Hauptvogela a příběh Josefíny Napravilové, která po válce hledala po celé Evropě lidické děti. Knihu doprovází řada archivních fotografií a dokumentů.

Pokud máte rádi napínavé psychologické thrillery, je kniha Dokonalá zrada anglické autorky Lauren North určena právě vám. Tess po náhlé smrti manžela navštíví smuteční poradkyně Shelly, která časem přebírá nad vším kontrolu. Kolem Tess se začnou dít podivné věci a na povrch vyvstává stále více otázek ohledně smrti jejího manžela.

Spisovatelka Zuzana Maléřová je známá především posluchačům Českého rozhlasu Dvojka, kde moderuje sváteční nedělní rána již třicet let. Houslový klíč je kniha plná úvah, portrétů, básní i hudebních textů.

Muzeum nesplněných slibů je plné zajímavých exponátů. Plechovka od sušenek, svatební závoj, dětská botička – to všechno jsou exponáty, které připomínají trpké zrady. Elizabeth Buchan napsala příběh o muzeu, kam si lidé chodí promluvit s přízraky své vlastní minulosti.

Monika Zgustová přichází s novou knihou, která je na pomezí románu a literatury faktu. Oblečené k tanci na sněhu dokumentuje autentická svědectví devíti statečných žen, které přežily děsivé prostředí stalinských lágrů. Nejen pobyt v nelidských podmínkách, ale také návrat do běžného života je možné přežít jen díky hledání krásy i ve zcela odlidštěných podmínkách.

Lisa si pronajme krásný pokoj v obrovském domě, který vlastní přátelský pár. Ve svém pokoji najde sebevražedný vzkaz, ale oba manželé tvrdí, že v pokoji dříve nikdo nebydlel. Když se začne dít jedna podivná událost za druhou, Lisa se cítí ohrožena. Pokoj pro hosty se pro Lisu stává noční můrou. Dreda Say Mitchell knihou dokazuje, že je zkušenou autorkou krimi románů.

Populární autor detektivních románů Martin Goffa přichází s novým románem. Rémi bojuje s vnitřními démony a ztratil kontrolu nad vlastním životem. Dává se na útěk napříč lesy a českou divočinou. Osud mu však do cesty postaví také naději a novou šanci.

Máte rádi povídky? Potom jistě rádi sáhnete po nové antologii z edice Česká povídka, tentokrát pod názvem Rodinné povídky. Alena Mornštajnová, Petra Soukupová, Petra Dvořáková, Irena Hejdová, ale také například Marek Epstein jsou autory čtivých povídek na téma rodina.

Sluha Saturnin se tentokrát vydává do zasněžených Orlických hor, a to v doprovodu starých známých: nesnesitelné tety Kateřiny, jejího synka Milouše, doktora Vlacha i laskavého dědečka. Saturnin zasahuje je již třetí a oficiální pokračování slavné knihy, autorem je opět Miroslav Macek.

Fredrik Backman je známý čtenářům především jako autor bestselleru Muž jménem Ove. Nyní přichází s originální knihou o skupince rukojmích zajatých den před silvestrem při prohlídce bytu. Lupič, párek důchodců, jízlivá milionářka, dvě lesbičky i policie – ti všichni jsou hrdiny vtipné knihy Úzkosti a jejich lidé.

Jak často ve vztahu podléháme mýtům a pohádkám? Jaké osvědčené rady do vztahu od svého okolí často dostáváme? Psychoterapeut Honza Vojtko ve své knize Vztahy a mýty zmiňuje ty nejčastější mýty a objasňuje je s nadhledem a zároveň odborně.

Co si počala Halina Pawlowská v situaci, kdy ji koronavirová karanténa uvěznila na tři měsíce doma s celou rodinou, tedy dcerou, zetěm, vnukem, přítelem, tchýní, synem, sestřenicí a dvěma psy? Začala psát deník a podělila se o své Zážitky z karantény.

Píše se rok 1969 a Ginny se narodí malá Lucy s Downovým syndromem. Manžel rozhodne, že se dcera okamžitě umístí do speciálního zařízení. Když se po dvou letech Ginny dozví, že v zařízení praktikují podivné metody, snaží se malou Lucy dostat zpátky domů. Zůstat s Lucy americké autorky Tammy Greenwood líčí boj o navrácení malé dcerky rodině.

Dětské ponožky a podkolenky mohou být pletené i háčkované, jednobarevné, pruhované, puntíkované… Zvířecí ponožky nabízí 13 návodů na ponožky, které pobaví, rozradostní, a to jak liška, had nebo medvěd, tak také ovečka. 

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací