Prosinec

Kniha Děti holocaustu přibližuje strhující životní osudy devíti židovských dětí. Každé z nich prožilo v průběhu druhé světové války své osobní peklo s odhodláním přežít a překonat všechny hrůzy. Allan Zullo a Mara Bovsunová představují příběhy těch, kteří věřili, že budou žít, aby mohli lidem vyprávět.  

Viktorie Hanišová po třech románech přichází se svižnými povídkami. Protagonisty sedmi tematicky propojených textů spojuje jedno – téma sebevraždy. Nebo naopak smyslu života? Dlouhá trať přináší zamyšlení, pochyby i spoustu otázek a úzkosti.

Markéta Harasimová přichází s novým napínavým románem pro ženy. Marie žije bezstarostně a sobecky, dokud nevyjdou najevo její časté nevěry. V průběhu manželské roztržky utrpí vážný úraz a ocitne se ve stavu Klinické smrti. Zpětně vidí celý svůj život a tato zkušenost změní Mariin náhled na sebe sama a přiměje ji napravit své chyby.

Svatba většinou bývá novým slibným začátkem, ale i tam se může všechno zvrtnout. Přesně to se stane v knize Krásné a podezřelé – jeden svatebčan je nalezen mrtvý a k jeho vraždě se přiznají hned čtyři ženy. Proč to dělají? To ví jen ony a Gina Lamanna, autorka čtivého thrilleru pro ženy.

Clementine Hozierová se v září 1908 vdala za mladého a geniálního politika s pokrokovými názory Winstona Churchilla a stala se z ní Lady Clementine. Stála mu po boku v manželství i v politice, v dobách dobrých i zlých, zároveň zůstala ambiciózní ženou s vlastními názory. Marie Benedict napsala strhující příběh o mimořádné ženě, kterou nevyděsily ani hrůzy války.

Anna Fodorová, povoláním psychoterapeutka, je dcerou známé pražské a německy píšící spisovatelky Lenky Reinerové. Próza Lenka je intimní příběh o rodinných tajemstvích i nelehkých vztazích mezi matkou a dcerou, o tom, jak se traumata rodičů odrážejí v životech jejich dětí.

Missy Carmichaelová měla skvělý život, ale jak život plynul, vše se změnilo. S dcerou nemluví, syn se odstěhoval do daleké Austrálie. Missy zůstane sama ve velkém domě jen se svými vzpomínkami. Beth Morreyová napsala Milostný příběh jednoho života jako vzpomínky na  léta, kdy byla Missy šťastná a obklopená rodinou.

Hana Švejnohová je známá především jako herečka a rozhlasová i televizní moderátorka. Její knižní prvotina Mrcha jemně uzená líčí intimní a často absurdní momenty letitého manželství Helena a Huberta. Dobře situovaní manželé si začnou klást otázku – kompromisy nebo svoboda?

Příběh Nikdo neví, že jsi tady vypráví třináctiletý chlapec. Rozhodne se udělat to, co považuje za správné, i když může ohrozit sebe i svou rodinu a na půdě domu svých příbuzných ukryje svého židovského kamaráda Daniela. Strhující a dojemné čtení Nicoletty Giampietrové se odehrává v Itálii za 2. světové války.

Joanna Batorová je přední polská spisovatelka a novinářka. Její Pískový vrch je originálně napsaná rodinná sága líčící osudy tří generací polských žen ze slezského Valbřichu, dokumentující éru téměř celého 20. století. Román vyvolal zasloužený ohlas nejen v Polsku, dočkal se překladu do šesti jazyků a u nás získal cenu Magnesia Litera za nejlepší překlad roku.

Máte rádi romantické příběhy? Pak právě Vám je určena nová kniha Kathryn Taylor Příběh srdce. Cara se v létě vrací k rodičům do malého městečka v irském hrabství, aby pomohla s přípravami na svatbu svého bratra. Nečekaně ale musí vyhledat přístřeší v domě osaměle žijícího muže. Dozví se, že právě on je podezřelý, že zavinil tragickou smrt její sestry…  

Henri je vynikající kuchař, který vede francouzské bistro. Udělal vše pro to, aby se jeho syn kulinářskému řemeslu nevěnoval. Ale ocitne se v kómatu a syn Julien najde Sešit s tátovými recepty. Jacky Durand napsal něžný román z malé francouzské restaurace, při jehož čtení se vám jistě budou sbíhat sliny.

Sladká pomsta se jmenuje nová kniha Jonase Jonassona, autora bestsellerů Stoletý stařík a Zabiják Anders.  Čtenáře opět čeká zběsilý vír nečekaných událostí a nepředvídatelná jízda napříč kontinenty. Nejlepší pomsta je totiž ta ušitá přímo na míru!

Zvířata dokážou léčit, umí vycítit přírodní katastrofu, rozpoznají škodlivá místa od léčivých nebo dokážou odhadnout neznámého člověka. Stačí jim jen naslouchat a vnímat, co nám naznačují. Olga Krumlovská ve své knize Tajemná moc zvířat nabízí mnoho konkrétních příkladů, a to jak domácích mazlíčků, tak divokých zvířat, kdy své zázračné schopnosti prokázali.

Autorka románů Kříďák a Jáma C. J. Tudor přichází s novým mrazivým psychothrillerem Ti druzí. Jednoho dne zmizí pětiletá Izzy a její otec Gabe další tři roky stráví hledáním své dcery. A jsou tady dvě dívky, kamarádky Fran a Alice, které vědí, co se s malou Izzy stalo…

Rod Kinských patří mezi naše nejstarší šlechtické rody. Constantin Kinský nás nechá nahlédnout do zákulisí své slavné rodiny, podělí se o exkluzivní historické fotografie a při svém vyprávění se netají tím, že Všechno je dar. Vznik knihy byl inspirován rozhovory, které s Constantinem Kinským vedla po dobu dvou let Natalie A. Rollko.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací