Červen

Michael Třeštík v nové knize Aspoň jsem to zkusil popisuje se svým typickým smyslem pro humor zajímavé situace a události, které se mu staly. Z běžných i méně obvyklých situací dokáže vytěžit maximum.

František Pokorný byl původně učitel, ale okolnosti počátku 20. století jej dovedly na bojiště první světové války. Zajímavým a kultivovaným způsobem popisuje všeobecnou mobilizaci, první boje na východní frontě nebo ruskou občanskou válku. Deník legionáře v Rusku poutavě líčí jak válečný konflikt, tak vzdálené kraje a jejich obyvatele nebo všední starosti vojáků, kteří se ocitli daleko od domova.

Jaké to je splnit si svůj sen a projet na koloběžce Asií? Marek Jelínek vypráví o svém putování z Nového Dillí do Singapuru, kdy v průběhu sedmi měsíců ujel neuvěřitelných 7850 kilometrů. Dobroběžník mezi světy nabízí příběhy i působivé barevné fotografie, které čtenáře jistě zaujmou.

Nový poutavý příběh přináší oblíbená autorka ženských románů Danielle Steelová. Co se stane, když na palubě letadla někdo plánuje něco strašného? Hrdinové jsou pod tíhou okolností cestující, posádka i odborníci, když se snaží odvrátit hrozící tragédii.

Kateřina Karolová tři roky pracovala jako dětská lékařka v německé nemocnici. O své postřehy a zkušenosti se podělila na svém blogu, který byl mezi čtenáři velice oblíben. Výběr z něj najdete v knize Já, doktor(in). Žít a pracovat v cizině znamená dřinu a samotu, ale vyžaduje také odvahu, jistě nejen proto byla autorka zvolena Ženou roku 2018.

Jak se zbavit bolestí zad? Komplexní plán, jak napravovat a léčit bolavá záda a správně se o sebe starat, nabízí Chris Crowley a Jeremy James. Propracovaný program jednoduchých cviků a rad o životním stylu pomůže posílit svaly i omezit bolesti zad.

Nová kniha povídek Věry Kudynové se jmenuje Jenom pro velký holky. Pikantní příhody plné humoru a ironie dokazují, že život je plný překvapení. Zralou ženu ale jen tak něco nerozhodí a poradí si s každou situací.

Franco di Mare vypráví příběh Marca de Lucy, který byl v roce 1992 vyslán do obleženého Sarajeva jako válečný reportér italské televize. V místním pobořeném sirotčinci objeví přeživší malé děvčátko, které se rozhodne adoptovat. Lovil smrt, našel život vypráví o novém začátku vyhořelého reportéra. Známý italský žurnalista získal za svou prvotinu literární ocenění.

Duncan MacVean je kalifornský veterinář, který se podělil o své zážitky a příhody z pětadvacetileté praxe. Jeho kniha Moji pacienti mají čtyři nohy líčí příhody nejen z veterinární kliniky, ale také z návštěv u pacientů – a to nejen chlupatých, ale i šupinatých či opeřených.

Lékař a politik František Kriegel se v rozhodujících okamžicích srpna 1968 vzepřel a jako jediný nepodepsal moskevský dokument. Muž, který stál v cestě je strhující román o hrdinství i zradě, který se zabývá událostmi osudné noci z 20. na 21. srpna 1968 a únosem šesti československých stranických a vládních představitelů do Moskvy. Ivan Fíla při psaní své knihy čerpal z tajných moskevských archívů i z Krieglových osobních poznámek.

Historický román Spiklenci z lásky se odehrává v letech 1621 až 1625. Jaromír Jindra nás ve svém příběhu inspirovaném skutečnými událostmi zavádí do doby císaře Ferdinanda a čtenářům nabízí lásku, zradu, napětí i vraždu.

Nový román Věry Fojtové Zbav nás od zlého se odehrává v malebné pohraniční  jihomoravské vesničce. Jsou padesátá léta, od konce druhé světové války uplynulo již několik let, ale počáteční euforie opadla. Tvrdá realita doby prověřuje lidské charaktery. Ve starém lomu je nalezen mrtvý místní práskač, pijan a sukničkář – byla to nešťastná náhoda nebo mu někdo pomohl?

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací