Září

Rumunská spisovatelka Roxanne Veletzos se v románu Holčička, kterou tam nechali inspirovala skutečným příběhem. Příběh se odehrává v Rumunsku v období druhé světové války a poválečné komunistické diktatury. Malou židovskou dívenku adoptuje bohatý bezdětný pár a Natalia prožívá bezstarostné dětství. Období komunismu však rodinu připraví o veškerý majetek, rodiče jsou označeni za nepřátele režimu. Natalia nachází útěchu ve hře na klavír a v komplikované lásce k otcovu příteli Viktorovi. Díky němu se jí naskytne příležitost uniknout z komunistického pekla, musí ale učinit bolestné rozhodnutí.

Ann Granger je osvědčená britská autorka detektivních románů. Její poslední kniha Kořeny zla se opět inspiruje příběhy Agathy Christie z anglického venkova. Inspektorka Jess Campbellová řeší nelehký případ, který nejdříve vypadá jako sebevražda. Přijít tomuto případu na kloub nebude vůbec jednoduché…

Děj románu Pařížský architekt se odehrává ve francouzské metropoli v roce 1942. Nadaný architekt dostane neodolatelnou nabídku - má navrhnout skrýš pro bohatého židovského muže. Nabídku přijme a poté následují další. Jedna z jeho skrýší ale selže… Charles Belfoure  napsal napínavý příběh z okupované Paříže o lidech, kteří riskovali vlastní životy proto, aby zachránili životy jiných.

Zvířata jsou odjakživa naši věrní přátelé, průvodci, ale také ochránci a pomocníci, kteří dokáží zachraňovat lidské životy. Kniha Zvířecí hrdinové britského autora Bena Holta popisuje výjimečné příběhy psích i jiných zvířecích hrdinů.

Přiznat vinu se je nový detektivní román populárního českého autora Martina Goffy. Ve svém díle čerpá z dlouholetých zkušeností, kdy pracoval na Policii ČR a působil jako detektiv kriminální služby. Děj knihy se odehrává ve dvou časových rovinách, a to v roce 1996, kdy za záhadných okolností zmizí mladá žena, a poté o dvaadvacet let později, kdy vyplouvají na povrch nové okolnosti.

Stephan Orth procestoval před časem Rusko, tentokrát se vydal do Íránu a své zážitky popsal v nové knize Couchsurfing v Íránu. Oficiálně je couchsurfing (sociální síť umožňující bezplatné ubytování) v Íránu zakázaný, přesto se autorovi podařilo tímto způsobem procestovat celou zemi a poznat realitu života v Íránu, která je často naprosto odlišná od všeobecně panujících představ. Na svých cestách zažil autor dobrodružství, která nemůže zprostředkovat žádná cestovní kancelář.

Publikace Zkuste to doma sami nabízí 137 nejlepších receptů a nápadů pro výrobu vlastních kosmetických přípravků, které jsou prospěšné nejen pro zdraví a přírodu, ale také pro naši peněženku. Pomocí zdravých, snadno dostupných a často i jedlých přísad si doma můžeme vyrobit šampon, zubní pastu i deodorant.

Marianna dá slib svému manželovi, popravenému za spoluúčast při atentátu na Hitlera. Snaží se nalézt a zachránit manželky i děti ostatních spiklenců. Myslí si, že prožitá bolest a tragické okolnosti ji spojí s ostatními ženami dohromady, brzy však zjišťuje, že vzhledem k rozdílnému předválečnému životu nenachází společnou řeč. Prozření americké autorky Jessicy Shattuck je příběh o tom, že válku lze prohrát fakticky i ztrátou veškerých životních jistot.

Romantický příběh z New Yorku nás přesvědčí o tom, že lásku často najdeme tehdy, když ji nejméně hledáme. Sophie po zklamání v lásce přijme stáž v americkém časopise a odjíždí do New Yorku. Ubytuje se nad maličkou pekárnou a spřátelí se s její majitelkou i jejím okouzlujícím bratrancem. Romantický a vtipný příběh Pekárna v Brooklynu napsala Julie Caplinová.

Na výletě školky U Pěnkavek se ztratí malá Ema. Její učitelka Mylene se spolu s ostatními učiteli vydá ji hledat a sama se ztratí. Jakmile se Ema najde, stále jen opakuje: „Já nevím.“ Ve skutečnosti ví více, než by měla a situace se začíná komplikovat. Já nevím je thriller belgické autorky Barbary Abel.  

Guillaume Musso je populární francouzský spisovatel. Jeho nový román Dívka z Brooklynu opět slibuje napínavý a čtivě napsaný příběh o tom, že nic není takové, jak se na první pohled může zdát.

Knihu Černý trikot si jistě vychutnají fanoušci cyklistiky a Tour de France, ale také ti, kteří cyklistice neholdují. Mexický spisovatel Jorge Zepeda Patterson je autor thrilleru z prostředí tohoto náročného závodu.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací