Únor

Jónasovi Ebeneserovi táhne na padesátku, rozvádí se a zjistí, že není biologickým otcem své dcery. Ztrácí chuť do života a rozhodne se vše ukončit. Odjíždí do válkou zmítané země, ze které se již nemíní vrátit. Ubytuje se v hotelu Silence a najednou své životní prohry vidí ve zcela jiném světle. Nad propastí byla tma islandské autorky Avy Ólafsdóttir je silný a lidský román o nekonečných životních možnostech a druhých šancích.

Ledaže se spletu je zábavná a chytrá knížka hravých postřehů a fejetonů o manželství, politice i všedních dnech v podání Michala Třeštíka, mistra sebeironie, který baví publikum svými knihami i příspěvky na internetu.

Román Dobro v tobě švédské spisovatelky Lindy Olsson je o lékařce Marianne, která přijíždí na pobřeží Nového Zélandu vyrovnat se se svou minulostí.  Mezi místní nikdy nezapadne, ale seznámí se s malým chlapcem a vytvoří se mezi nimi přátelské pouto. Strhující příběh je o zranitelnosti dětské duše i o potřebě přátelství a zodpovědnosti za své činy.

Hlavní hrdinka Lucie románu Příliš tenkej led české autorky Zdenky Hamerové se snaží vyrovnat se smrtí své milované sestry Dity, která údajně spáchala sebevraždu. Lucie pochybuje o tom, že se sestra sama zabila a ráda by dokázala, že šlo o nešťastnou náhodu. Na vlastní pěst se pustí do pátrání a zjišťuje, že toho o sestřině životě dosud věděla velice málo.

Oblíbená česká autorka žijící ve Velké Británii Hana Whitton ve svém novém strhujícím románu Větrná hůrka rodiny Brontëových zachycuje na základě nedávno odhalených pramenů osudy mimořádně nadaných sourozenců Brontëových – Emily, Charlotty, Anny a jejich bratra Branwella.

Čtenáři knihy Safe: Jak zůstat v bezpečí v nebezpečném světě se dozvědí, jak zůstat v bezpečí v ulicích měst, v autech i letadlech, při teroristických útocích či při únosu. Bývalý voják SAS a oblíbený autor thrillerů a válečných románů Chris Ryan na skutečných případech teroristických útoků radí, jak se v takových kritických situacích zachovat.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací