Říjen

Švédský spisovatel Mikael Niemi je autorem temného historického románu Vařit medvěda. V roce 1852 se z vesnice uprostřed švédských lesů začnou ztrácet mladé dívky. Vesničané  mají podezření na krvežíznivou šelmu, ale místní pastor, který jednu mrtvou dívku našel, je přesvědčen o tom, že pachatelem je člověk.

Petr Chudožilov je autorem souboru krátkých příběhů a miniatur Cizinec na pobřeží. Hrdinové letmých i osudových setkání jsou inspirováni pobytem autora v cizí zemi. Ne vždy veselé příběhy jsou vyprávěny humorným jazykem a zlehka.

Daphne Parrishová je blonďatá bohyně, která vede luxusní život a spolu s manželem patří k místní honoraci. Amber Pattersonová nemá nic, proto vypracuje plán, jak sladký život své sokyně postupně zničit a nastoupit na její místo. Psychothriller Poslední paní Parrishová napsala sourozenecká dvojice pod pseudonymem Liv Constantine.

Anna, podvodnice Charlotta i bohatá Esme se v roce 1912 zachrání z potápějícího se Titanicu. Každá se s tragédií vyrovná po svém. O dvacet let později je osud opět svede dohromady a znovu musí čelit rozhodnutím, která tehdy učinily. Dívky, které slyšely plakat moře je poutavý román americké spisovatelky Elizabeth Blackwellové.

Nová kniha Paula Coelha Hipík nás zavádí na konec 60. let. Paulo, hubený dlouhovlasý mladík, se touží stát spisovatelem a hledá svou vlastní cestu životem. Chce poznávat život a nabývat zkušenosti, vydá se tedy na cesty do jihoamerických zemí, Evropy i Nepálu. Na konci svých cest se Paulo setkává s mužem, který ho zasvětí do tajemství dávného učení.

Tereza Boučková psala knihu Závod s časem přes dvacet let. Její podtitul zní 99 nejrychlejších fejetonů, je poskládaná z textů otištěných v novinách a magazínech. Autorka vybrala texty, o kterých si myslela, že jsou nadčasové a obstojí jako literatura.

Léto divokých květin je dojemný milostný a romantický příběh, ze kterého dýchá atmosféra cornwallského pobřeží. Autorka Kathryn Taylor vypráví příběh Zoe, která se rozhodne vrátit po dlouhých letech do Cornwallu a odhalit tajemství pro ni osudového léta před čtrnácti lety.

Muži nejsou lepší ani horší než ženy, muži jsou prostě jiní. Známá advokátka, bývalá ministryně a spisovatelka Daniela Kovářová svou knihu Jak chovat muže věnuje českým mužům a strategii, jak je úspěšně chovat. Text obsahuje také překladový slovník mužsko-ženské a žensko-mužské řeči a pět desítek pravidel, která je třeba při chovu českého muže dodržovat. Vtipné čtení doplňují komentáře a citáty veřejně známých českých mužů.

Dylan je samotář středního věku. Pravidelně chodí během své obědové přestávky do parku a sleduje kolemjdoucí. Zaujme ho osamělý chlapec, kterého vídá pravidelně a všimne si modřin na jeho pažích. Dylan se rozhodne jednat a tím se vydává na temnou a děsivou cestu, ze které není cesty zpět a která jeho život změní od základů. Psychothriller Chlapec v parku napsal A. J. Grayson.

Ladislav Beran je emeritní komisař a autor oblíbených kriminálních příběhů plných humoru i napětí. Jeho nová kniha Rendez-vous s vrahem líčí případy písecké kriminálky, které se často podařilo vyřešit za přispění veřejnosti.

Populární český autor Michal Viewegh publikoval po dobu jednoho roku krátké fejetony v magazínu Pátek Lidových novin. Jeden rok v životě spisovatele a jeden rok v životě společnosti dokumentuje kniha Mým vrstevníkům a jiné fejetony.

O tom, že štěstí často najdeme tam, kde ho nejméně čekáme, se přesvědčí Lana Greenová, osmadvacetiletá spisovatelka a hlavní postava románu Zapomenutý klíč ke štěstí. Seznámí se s uznávanou autorkou knih, která ve svých osmdesáti letech trpí Alzheimerovou chorobou.  Ze dvou na první pohled nesourodých žen se stanou spolubydlící a jejich život se nečekaným způsobem změní. Čtivý román napsala anglická spisovatelka Sophie Jenkins.

S Katie se rozešel přítel, a tak přespává u kamarádky na gauči. Druhým rokem pracuje v domově důchodců a díky osmdesátileté Martě si je schopna užívat život. Rozhodne se vše vsadit na jednu kartu a díky své vášni pro vaření se chopí jedinečné příležitosti. Zuby nehty je pohodová a humorná knížka z gastronomického prostředí od kanadské autorky Colleen Colemanové.

Roman Cílek a Miloslav Moulis jsou autory publikace 100 hodin, kdy umírala republika. Sto hodin zpravidla v životě člověka či fungování státu mnoho neznamená, ovšem v osudovém roce 1939 tomu bylo jinak. Sto hodin mezi 13. a 17. březnem toho roku bylo nabitých dramatickými událostmi a znamenalo v dějinách našeho státu zásadní zvrat.

Důvody, proč se vydat Orient expresem z Londýna do Benátek, mohou být různé. Každému z hrdinů knihy Noc v Orient expresu však změní zásadně život – Archieho a Emmie vyslala seznamovací agentura, Riley se těší na setkání s osudovou láskou… Veronica Henry napsala příběh o cestě za láskou v působivém prostředí legendárního vlaku.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací