Listopad

Bratři Radkin a František Honzákovi se společně rozhodli důsledně věnovat problematice psychopatie. V knize Čas psychopatů Radkin Honzák vysvětluje, co vlastně je psychopatie, jaké jsou její projevy a příčiny. Společně se svým bratrem, historikem Františkem Honzákem,  potom seznamují s méně i více známými psychopaty v dějinách, kteří se svým jednáním zapsali do dějin.

Ella byla svobodná a bezstarostná mladá žena, pak ovšem potkala rozvedeného otce dvou dětí Dana. Stane se z ní instantní macecha, která má najednou na starosti dvě děti, psa, musí se vyrovnat s ex-manželkou svého přítele a tchýní. V knize Instantní macecha britské autorky Patricie Caliskanové se jistě mnozí čtenáři najdou, protože je to příběh, který „napsal sám život“.

C. J. Tudor je známá jako autorka Kříďáka, děsivého thrilleru, který se stal nejúspěšnější prvotinou roku 2018. Nová kniha Jáma představuje ještě napínavější a hrozivější příběh, ve kterém se Joe vrací po letech do rodného města, aby zjistil, proč kdysi zmizela jeho malá sestra Annie.

Kniha Média, lži a příliš rychlý mozek českého autora Petra Nutila poskytuje odpovědi na mnohé aktuální otázky. Čtenář se dozví, co je to kritické myšlení, jak pracuje náš mozek a proč se dopouštíme myšlenkových chyb. Autor radí, jak odhalit falešné zprávy a poznat pravdu od lži, co je to hoax a představuje techniky, jimiž námi média manipulují.  

Autorky Kateřina Novotná a Iva Kyselá ve své publikaci Moje děti, tvoje děti, naše šťastná rodina představují skutečné příběhy z poradenské praxe a radí, jak komunikovat a řešit každodenní situace v tzv. komponovaných rodinách.  

Držitelka Magnezii Litery za knihu roku 2017 Bianca Bellová ve své nové knize Mona vypráví o setkání zdravotní sestry Mony a mladého Adama. Autorka představuje příběh o hledání své osobní cesty a o naléhavosti chvíle, kdy se člověk musí rozhodnout.

Příběh hraběnky Laty Brandisové patří k nejpodivuhodnějším v dějinách sportu. V tísnivé atmosféře října 1937 se postavila na start Velké pardubické steeplechase, kam nacistické Německo vyslalo elitní důstojníky SS. Hraběnka zároveň odmítala omezení, kterými tehdejší společnost svazovala ženy. Příběh o odvaze a vzdoru Nezlomná napsal anglický spisovatel Richard Askwith.

Oční jóga nabízí jednoduchý způsob, jak se ubránit potížím se zrakem. Naše oči trpí vlivem nadměrného užívání moderních technologií i pod náporem umělých světel. Alain Pénichot ve své knize nabízí promyšlené sestavy cvičení, které zaberou jen pár minut denně.

Agatha Christie je známá především jako královna detektivek. Pod pseudonymem Mary Westmacott však vydala také několik psychologických románů. Odloučeni zjara je pozoruhodný román z roku 1944, příběh o ochotě a snaze přiznat si své vlastní chyby.

Poslední léto je působivý román o silné lásce i přátelství v časech války. Píše se rok 1914 a na večírku se seznámí sedmnáctiletá Clarissa z „vyšší třídy“ s Tomem, ambiciózním studentem a synem „pouhé“ hospodyně. Svět kolem se v průběhu léta mění, začíná válka a Tom musí narukovat do armády. Judith Kinghorn napsala poutavý a čtivý příběh lásky.

Italský režisér Paolo Genovese nabízí ve své knize První den mého života zajímavý příběh čtyř lidí, kteří se rozhodnou spáchat sebevraždu. Dostanou ale ještě sedm dní k poznání, jaký by byl život bez nich – a poslední den života se pro některé stane prvním dnem života nového.

Susan Malleryová ve svém románu Rodinné pouto ukazuje, že i komplikované rodinné  vztahy mohou nečekaně obohatit život. Callie žije sama, když se náhle dozví, že má bratra a sestru. Rozhodne se za sourozenci přestěhovat, ale začátky nového života nejsou vůbec jednoduché.

Sejdeme se v knihkupectví je poutavý příběh o rodině a lásce ke knihám. Miranda Brooksová milovala svého strýčka Billyho a jeho knihkupectví. Jenže jednoho dne Billy záhadně zmizí z jejího života a o mnoho let později se Miranda dozví, že jí strýček odkázal své knihkupectví. O pátrání po rodinných tajemstvích píše Amy Meyerson.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací