Květen

Kniha Violka české spisovatelky Mirky Skočílkové vypráví příběh mladé a samostatné  Mariky, která chce odcestovat na Nový Zéland. Nečekaná smrt sestry a jejího manžela však naprosto změní její plány, protože se musí postarat o svou náhle osiřelou neteř Violku i vzmáhající se firmu.

Buclák je obrovského vzrůstu, ale mdlého rozumu. Putuje krajem s almarou plnou léků a mastí, ale neumí číst, psát ani počítat a lidé ho často ošidí. Chytrolín nemá nohy, zato je prohnaný a pohotový. Náhoda tyto dva svede dohromady a od té doby tato nesourodá dvojice putuje krajem. Nový román Wolfa Serna se jmenuje Potulný apatykář.

Kniha Aféry princezen Lindy Rodriguez McRobbie nabízí pravdivé příběhy méně známých i zcela neznámých princezen. Ne vždy byly princezny jen půvabné a dobrotivé vladařky, ale často také nemilosrdné a kruté a jejich život neměl vždy šťastný konec.

Barbara Nesvadbová napsala volné pokračování svých předchozích románů Řízkaři a Bestiář, tentokrát pod názvem Život nanečisto. Mladá novinářka Karla stále hledá pravou lásku a proplouvá mezi několika vážnými i nezávaznými partnerskými vztahy.

Na pozadí událostí v severočeských Sudetech třicátých a čtyřicátých let se odehrává děj románu Pro dnešek a pro příště zavřeno. Stefan a Hans se znali od dětství, chodili spolu do školy a jejich rodiny se navštěvovaly. Nastane ale rok 1937 a poté válečná léta a všechno se změní. Poutavá próza Martina Jandy sleduje rozdílné osudy Hanse a Stefana v průběhu válečných let.

Román Olga německého spisovatele Bernharda Schlinka je příběh lásky na pozadí dramatických německých dějin od konce 19. století do sedmdesátých let 20. století. Olga je sirotek z chudých poměrů, Herbert syn statkáře. V dospělosti se cílevědomá Olga stane učitelkou a Herbert bojuje za slávu Německa v Africe a vydá se na polární expedici, kde se po něm slehne zem. Olžina láska k Herbertovi přetrvá až do její smrti.

Den, kdy se to stalo je napínavý thriller britské autorky Nualy Ellwood. Maggie se probere z kómatu a zjistí, že její dcera Elspeth nežije. Po manželovi se ovšem slehla zem a Maggie se nemůže zbavit tušení, je Elspeth je stále naživu.

Autorka populární třídílné série Panský dům Anne Jacobsová přichází s prvním dílem nové rodinné ságy, kterou nazvala Venkovské sídlo. Sedmdesátiletá Franziska se po letech vrací na rodinné sídlo ve východním Německu a snaží se mu vrátit původní lesk. Vynořují se jí vzpomínky na dětství, rodiče a sourozence, ale také na první velkou lásku, kterou jí vzala válka.

V nové knize Martina Jaroše Dívka ve tmě mladá studentka dokumentaristiky Eva dostane po nálezu zapomenutého deníku skvělý nápad – vydá se po stopách tajemného zlatokopa a jeho přátel a natočí dokument o sérii nehod, které je potkaly. Se svým záměrem se svěří strýci, majiteli internetové televize a náhle zjistí, že zlatá horečka je to poslední, čeho by se měla bát.

Tayari Jonesová v knize Jedno manželství rozehrává milostný příběh odehrávající se na americkém jihu 21. století. Celestial a Roy jsou mladí manželé, kteří před sebou mají slibnou budoucnost. Ze dne na den se jim změní život, když je Roy odsouzen za znásilnění, které nespáchal. Co udělá s mladým manželstvím vidina dvanácti let strávených ve vězení? Bude mít Celestial sílu udržovat vztah jen dopisy a krátkými návštěvami ve vězení?

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací