Červenec

Jaké to je, když někdo chorobně žárlí? A dá se nad obsesí, která ovládá celý život a myšlení, vlastně zvítězit? Lenka Pastorčáková, dříve televizní moderátorka a reportérka, vydala svou prvotinu Žárlivka.

Maggie a Lara jsou manželky dvou okouzlujících bratrů, Massima a Nica Farinelliových. Jejich životy působí navenek idylicky, ale pod povrchem se skrývá mnoho tajemství, která můžou ohrozit pověst i život celé rodiny. Ženy se musí naučit důvěřovat především samy sobě. Mlčenlivé ženy je strhující thriller Kerry Fisherové.

Jak si poradit bez produktů farmaceutického průmyslu? Jak získat rychlost, energii, jak porazit bolest či nemoc pomocí bylinek? Martin Ježek ve své knize Bylinková první pomoc ukazuje, jak nám bylinky mohou přirozeně pomoci.

Kláře se rozpadne ve čtyřiceti letech ze dne na den manželství a zůstane najednou sama. Objevuje seznamování přes sociální sítě, jako je Facebook, Tinder, Instagram… A zjišťuje, že trapasy online jsou stejně nepříjemné jako ty skutečné. Láska pro samouky je manuál Barbory Šťastné pro randění v dnešním digitálním světě.

Mladá Sophie, dcera vlivného obchodníka, se zamiluje do nemajetného syna kuchařky. V cestě jim stojí nejen jejich nerovný původ a rodiče, ale také okolnosti roku 1938 v Hamburku. O osmdesát let později mladá majitelka kavárny Jule při čtení Sophiina deníku odhaluje tajemství Sophie a Hannese i zajímavé souvislosti. Román Krása a jed oleandru od Teresy Simonové doplňuje devět zajímavých receptů na zákusky či nápoje, které Jule ve své kavárně podává.

Ester Ledecká je opravdový zimní zázrak. Získala dvě zlaté olympijské medaile, když startovala a vyhrála na jedné zimní olympiádě hned ve dvou odvětvích. Navíc je prvním českým lyžařem, který vyhrál olympijské zlato a prvním olympionikem v historii, který startoval v lyžařských i snowboardových disciplínách. Kniha Ester Ledecká s podtitulem Zimní zázrak přibližuje unikátní sportovní i životní příběh mladé lyžařky a snowboardistky.

Arnaldur Indridason je oblíbený islandský autor kriminálních románů. Jeho nová kniha Synové člověka opět nabízí kvalitně napsaný a napínavý detektivní příběh. V centru Reykjavíku je nalezen brutálně zavražděný penzionovaný učitel, ve stejnou dobu spáchá sebevraždu v psychiatrické léčebně jeho bývalý žák. Jaké staré tajemství je oba a nejen je spojovalo?

Jak se žije Čechům ve Francii? Co se jim na životě v cizí zemi líbí? Magdalena Rejžková žijící v Marseille se vydala po stopách českých krajanů do Paříže, na Riviéru i do Alp. Objevila na dvě desítky profesí - hokejistu, ministerskou úřednici, tanečnici, kuchaře i vinařku… Barvitá kniha rozhovorů a rozmanitých příběhů ukazuje, že Bez práce nejsou bagety aneb jak Češi žijí ve Francii.

Slavná spisovatelka Agatha Christie je požádána o pomoc s případem záhadného úmrtí britského agenta. Vydává se na Kanárské ostrovy, kde se setká s fascinujícími hosty, včetně okultisty a komunistického špiona. Královna detektivek při pátrání zjistí, že k odhalení pachatele je třeba odkrýt Jiné zlo. Autorem temného psychothrilleru je britský spisovatel Andrew Wilson.

Andrew Wilson vytváří přesvědčivý fiktivní příběh o nevysvětleném zmizení Agathy Christie. Královna detektivek v prosinci roku 1926 na několik dní zmizela. Co se v těchto dnech mohlo udát, popisuje autor ve své knize Talent na vraždu.

Bratři Kličkové, Vladimir a Vitalij, jsou výjimeční sportovci. Po stopách jejich fenomenálního úspěchu se vydal autor jejich biografie Leo Linder. Sleduje jejich dětství na socialistické Ukrajině, kariéru v dobách boxerských začátků i v dobách, kdy již byli mezinárodní sportovní legendy.

Nebýt mého muže, byla bych šťastně vdaná – to je titul zábavné a upřímné knížky o dlouhodobém manželství.  Humorně pojatou „příručku šťastného manželství“ napsala německá autorka a vystudovaná psycholožka Monika Bittlová. Zábavné příběhy z každodenního života jsou ideálním čtením pro každou ženu, která žije v dlouholetém vztahu.

Úspěšný trenér rétoriky Wladislaw Jachtchenko ve své knize Manipulativní rétorika prozrazuje nejúčinnější manipulativní triky a techniky. Radí, jak si umět vynutit souhlas, jak ukončit nepříjemné diskuse nebo používat manipulativní řeč těla. Autor také učí, jak využívat jazykové triky nebo argumentační klamy.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací