Březen

Císaři, králové, carové – ti všichni utvářeli dějiny světa. Přesto také Karel Veliký, Zikmund Lucemburský, Petr Veliký, Jindřich VIII. a další byli lidé jako ostatní – měli svá trápení, milovali a radovali se. Novinářka a překladatelka Slávka Poberová ve své nové knize První po bohu líčí životy a osudy slavných a mocných osobností, které utvářely svět.
 

Román norského prozaika a výtvarníka Matiase Faldbakkena Restaurant The Hills vypráví ústřední postava, bezejmenný číšník fiktivní kavárny v Oslu. Záhadný číšník, o kterém se nedozvíme vůbec nic, pozoruje snobské hosty restaurace i kolegy, přemýšlí a uvažuje o nich a se čtenáři se dělí o svá pozorování a úvahy o lidech kolem sebe.
 

Český autor Karel Kostka je známý pod pseudonymem Karel Cubeca. V jeho novém románu Ve stínu faraona uznávaný profesor psychologie zůstane po vážné nehodě  v kómatu a jeho syn se mu snaží pomoci prostřednictvím hypnotické regrese. Muž v kómatu v hypnóze vypráví o jednom ze svých minulých životů, kdy působil jako rádce a důvěrník faraona Hakora ve starém Egyptě.
 

Další díl z rozsáhlé ságy rodiny Courtneyů se jmenuje Kořist. Wilbur Smith v něm líčí osudy Francise Courtneye, který se vrací do Afriky, aby pomstil smrt svého otce. Setkává se nejen s nepoctivými obchodníky, ale také s příbuznými a dávnými spory, kterým musí čelit.
 

Muzeum Novojičínska vydalo knihu Vyrobeno v Tatře, ale tatrovka to není! navazující na stejnojmennou výstavu uspořádanou na pobočce Muzeum a pamětní síň Sigmunda Freuda v Příboře. Výstava a nyní i kniha mapuje neoficiální i polooficiální „lidovou“ tvorbu zaměstnanců Tatry Kopřivnice. Autorem textu je kurátor a vedoucí příborské pobočky muzea  PhDr. Václav Michalička, autorkou zajímavých fotografií je Petra Vidomusová.
 

Nová kniha ze série Zločiny na Velké Moravě brněnského autora historických příběhů Stanislava Češky se jmenuje Případ tajemného lukostřelce. Děj se odehrává v roce 885 v Moravgradu, kde neznámý lukostřelec zastřelí jednoho z moravských kněží. Slavomír, kníže z mojmírovského rodu, a jeho vikinský přítel Erik se pouští do pátrání.
 

Román bestsellerové autorky Colleen Hooverové se jmenuje Námi to končí. Hrdinka příběhu  Lily neměla jednoduché dětství, přestěhuje se proto do Bostonu, aby daleko začala nový život. Otevře si květinářství, seznámí se s neurochirurgem Rylem. Když má pocit, že je opravdu šťastná, začne ji dohánět vlastní minulost…

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací