Srpen

Doppler je zpátky. Potřetí a naposledy. Po mnoha letech strávených v hlubokých opuštěných lesích si uvědomí, že má rodinu. Losa Bonga umístí do útulku pro jelení zvěř a putuje zpátky do Osla. Pevně rozhodnut vrátit se k normálnímu životu se těší na shledání s manželkou a dětmi, jenže jejich dům ve vilové čtvrti vypadá cize. Je natřený na modro a na poštovní schránce je pod jménem Dopplerovy ženy uvedeno ještě jedno jméno: Egil Hegel. Jak se zakrátko ukáže, je dotyčný krasavec a sportovec, podporuje dvě adoptované děti v Kolumbii a Bangladéši, a ke všemu vydělává přes sedmdesát tisíc měsíčně. Jak moc sympatický může člověk vůbec být? Klade si zdrcený Doppler otázku. Ačkoli si původně myslel, že už dosáhl dna, jeho utrpení sotva začalo. Konec světa, tak jak ho známe je závěrečný díl trilogie od autora Erlenda Loea.

Natasha je dívka, která věří na vědu a fakta. Rozhodně ne na osud! Nebo na sny, které se nikdy nesplní. A už vůbec není ten typ holky, která  se na rušné ulici v New Yorku potká s klukem a hned se do něj bláznivě zamiluje. Zvlášť když její rodině zbývá pár hodin do deportace ze Spojených států. Ani Daniel nebyl nikdy snílek, ale když Natashu potká, zapomene úplně na všechno. Cosi v ní ho přimělo věřit, že jim osud nachystal něco opravdu zvláštního. Slunce je také hvězda je neobyčejným příběhem o několika minutách, které dokážou změnit náš život. Knihu napsala Nicola Yoon.

Naše životní osudy jsou nenávratně zapečetěny v naší minulosti. Závity ulit, které se nedají změnit nebo vymazat. Život totiž píše svoje vlastní osudy. Nakonec je stejně musíme přijmout a začít psát nové, mnohdy povedenější příběhy. Hrdince knihy Závity ulit Martě se zhroutil svět. Rozpad manželství z rozumu a neuskutečnění osobních i pracovních snů Martu rozhodí. Je postavena před nové výzvy a problémy. Najde sílu postavit se znovu na nohy a překonat stín?  Martina Málková napsala svou druhou knihu rázně, s vtipem a poetikou v srdci.

Román Poslední neandrtálská žena to jsou dvě ženy, jeden osud a tisíciletí, která je od sebe dělí. Minulost - Dívka, nejmladší dcera neandrtálců dospívá a její rodina je rozhodnuta putovat na shromáždiště a najít ji vhodného partnera. Netrvá dlouho a nesmlouvavá země si vybírá svou daň a Dívka se ocitá sama. Blíží se zima a Dívka si bolestně uvědomuje, že má poslední šanci svůj lid zachránit, i když to znamená obětovat kus sebe sama. Současnost – Archeoložka pracuje na nálezu kosterního pozůstatku neandrtálské ženy. Ač obě ženy dělí bezmála čtyřicet tisíc let, mají toho hodně společného. Příběhy jsou spojené sdílenou zkušeností porodu a raného mateřství. Zkoumají často tabuizované atributy života ženy. Claire Cameron vytvořila napínavý příběh, jenž čtenáře donutí přehodnotit, co znamená být člověkem.

Jak chytit vraha, který nezanechává stopy? Žena zabitá jediným přesným bodnutím do srdce – na první pohled to vypadá jako loupežné přepadení, které se zvrtlo. Kdo by plánovaně vraždil starostlivou a bezúhonnou sociální pracovnici? Ale inspektorce Kim Stoneové na téhle smrti něco nesedí. Pár dní nato už si je jistá – po nálezu mrtvé mladé narkomanky se stejnou bodnou ranou v hrudi. Někdo je obě chladnokrevně sprovodil ze světa. To je však to jediné, co je spojuje. Kim se nedokáže na případ soustředit – z minulosti se vynořila doktorka Thorneová, sociopatka, kterou Kim dostala do vězení a která za mřížemi naplánovala bezcitnou pomstu. Počet obětí narůstá a Kim a její tým se po krůčcích přibližují k pachateli. Někdo z nich se ale brzy octne ve smrtelném nebezpečí. A Kim tentokrát možná nebude mít dost sil, aby ho ochránila… Britská krimi Pokrevní pouta od autorky Angely Marsons.

Historická romance Sezdány válkou od autorky Soray Lane nás zavede do Francie na konci II. světové války. Tři mladé sestřičky se dobrovolně rozhodly vyměnit své pohodlí  v relativním bezpečí za službu vlasti ve válkou zmítané oblasti. Scarlet touží po šanci najít svého pohřešovaného snoubence Thomase a chce dokázat rodině i sama sobě, že je silnější, než si všichni myslí. Ellie má ošetřovatelství v krvi, ale pochází z mnohem skromnějších poměrů, na hony vzdálených od Scarletiny privilegované výchovy. I když se naoko tváří statečně, při myšlence na to, co je možná čeká ve Francii, cítí stejnou nervozitu jako Scarlet. V Normandii tyto dvě kamarádky brzy poznají Lucy, zkušenou sestru, kterou zdánlivě nedokáže nic otřást.

Román Než přišla bouře vypráví o zázračné jedenačtyřicetidenní cestě Tami Ashcraft-Oldham do bezpečí na zpustošené lodi, bez motoru, bez stěžňů a s mizivou nadějí na záchranu. Je to příběh o přežití na širém moři, nezapomenutelné vyprávění o houževnatosti lidského ducha a všeobjímající síle lásky.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací