Leden

Laskavá parodie Zdeňka Jirotky Saturnin je evergreenem české literatury. Nevypočitatelný sluha Saturnin je nyní zpět. A s nim i další hrdinové. Jaká překvapení si pro všechny připravil Saturnin tentokrát? Autorem knihy Saturnin se vrací je Miroslav Macek.

Kniha Ta druhá nás zavede temné minulosti jedné rodiny. Irini se rodiče vzdali krátce před jejími čtvrtými narozeninami, aby si mohli nechat doma její starší a psychicky labilní sestru s destruktivními sklony. O mnoho let později jí tato sestra oznamuje, že její matka zemřela, a vyzve Irini, aby se vrátila po letech domů. Autorkou psychologického románu je Michelle Adams.

Román Mathiase Ënarda odhaluje krutou současnost na obou březích Středozemního moře. Chudoba, nesvoboda a touha žít narážejí na příkazy a zákazy víry v té nejradikálnější podobě. Marocký chlapec Lachdar, zavržený rodinou pro rozdílné náboženské názory, se ocitá v ulicích Barcelony, kde se skrývá před radikálními muslimy i před policií kvůli vraždě. Jeho svět se hroutí pod tíhou deziluze a nenaplněných představ. Jedinou jistotou už jsou jen sny, láska a četba detektivek. Ulice zlodějů okouzlí jazykem a zapálením pro věc, poutavým podáním s bohatými odkazy na literární a básnická díla.

Ona svou minulost skrývá, on před ní utíká... to je román Pozvánka od Lucy Folleyové. Novinář Hal hledá ve Věčném městě rozhřešení za svou temnou minulost. Na večírku se seznamuje se záhadnou Stellou. Byť oba mladí lidé pocházejí z naprosto odlišného prostředí, přitahuje je to k sobě. Na krátkou chvíli, na jednu noc, zakusí nový život, aby se rozešli s vědomím, že už se nikdy v životě neuvidí. Nečekaně se však setkávají o rok později...

Ztracené světlo je příběhem o tom, co znamená poprvé milovat a být milován; příběhem, který se dotkne každého srdce. Lusy stojí před životním rozhodnutím. Něž k němu dospěje, bude si muset jejich příběh přehrát od začátku. Jill Santopolo napsala neodolatelný příběh o přetrvající síle opravdové lásky se šokujícím, nezapomenutelným koncem.

V edici původní česká detektiva vychází Malovaná pýcha od Jarmily Pospíšilové. Doposud neznámý malíř Jurek se zásluhou bohatého mecenáše stal téměř ze dne na den známým a vyhledávaným nejen u nás, ale především v Německu a Holandsku. Zpychlý Jurek si lehce zvykl na luxus, střídá ženské, holduje alkoholu a ke svému okolí se chová povýšenecky, bezcitně a arogantně. Jednoho dne malíře najdou pod schody ateliéru bez známek života.

Nell O´Connorová se večer v den svých jedenadvacátých narozenin od otce dozví, že není jeho pravá dcera. Avšak až po desetiletích se rozhodne vypátrat pravdu. A ta ji dovede do Cornwallu, do opuštěného domku vedle sídla Blackhurst, kde kdysi žila šlechtická rodina Mountrachetů. Poutavý román Zapomenutá zahrada od Kate Mortonové do sebe vplete i příběh Nelliny vnučky Cassandry a osud záhadného děvčátka, zanechaného na březích Austrálie v předvečer světové války.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací