Duben

Jeho milovaný dům na ostrůvku v Baltu lehne popelem i se vším majetkem. Frederik plamenům unikne doslova na poslední chvíli a stihne popadnout jen pláštěnku a natáhnout si na nohy holínky- obě však levé. Ohořelé trosky jako by se staly symbolem jeho osamělého života, který už se chýlí ke konci. Když mu přijede na pomoc jeho dcera Louisa a osloví ho sympatická novinářka kvůli rozhovoru pro místní noviny, obrátí se život stárnoucího muže vzhůru nohama. Kniha od Henninga Mankella Švédské holínky je román o tom, že na některé vzpomínky nestačí ani ničivý požár.

Každý se občas opozdí. Jednou kvůli dopravě, jindy se třeba zdržíte v práci. Většinou z toho nic není, ale pak se jednoho dne všechno zhroutí. Máte zpoždění, vybitý mobil, a když dorazíte do školky, vaše dítě už tam není. Chvilku si myslíte, že ho vyzvedl někdo z rodiny. Nebo si je možná vzala domů nějaká z maminek. Jenže za chvíli je jasné, že vaše dítě prostě není k nalezení. Někdo jej unesl a vám nezbývá než čekat. A čekat. A vaše zoufalství pořád narůstá ... to je kniha Když Anna zmizela. Autor detektivních thrillerů Alex Lake přichází s příběhem o matce, jejíž dítě se jednoho dne náhle ztratí ze školky.

Američan se slabostí pro Anglii. Tak by se dal charakterizovat hlavní hrdina románové série Steve Robinsona. Tentokráte se hrdina v knize Poslední anglická královna vydá po mrtvolami poseté cestě, která ho zavede až do roku 1708 k Londýnské královské společnosti.

Život třicetileté Ruth se neubírá zrovna šťastným směrem. Těsně před Vánoci se rozejde se svým snoubencem a k tomu ji překvapí zpráva z domova, její otec Howard Young, uznávaný profesor historie nenávratně ztrácí paměť. Ruth podá výpověď v práci, opustí velkoměsto a vrací se do domu svého dětství, aby rodičům pomohla vyrovnat se s nenadálými změnami. Číst román Nazdar, vitamíne od Rachel Khongové je jako ochutnat zcela novou příchuť. Naprosto vás rozhodí, ale současně pohladí.

Brünhilda Blumová. Mezinárodně hledaná vražedkyně. Matka dvou dcer. Řadu měsíců na útěku. V Hamburku chce najít klid a začít znovu. Skoro se zdá, že se jí to podaří. Vybavena novou identitou a trochou peněz bydlí se svými dcerkami v rybářském domku u Labe a pracuje jako výpomoc v pohřebním ústavu. Všechno je dobré až do okamžiku, kdy musí za svůj nový život zaplatit, protože muž, kterému za něj vděčí, požaduje splnění daného slibu. Bernhard Aichner uzavírá svou trilogii příběhem Agonie smrti.

Plavat proti proudu, bojovat s perfekcionismem, egem i minulostí dá zabrat. Důležité ale je neztrácet humor a chuť k jídlu. Živelná autorka kuchařek Nela má talent kombinovat chutě a komplikovat si život. Nechává v Praze jistoty a se slušnou dávkou rebelství i odvahy vystoupit z komfortní zóny se odstěhuje do Norska a následně na anglický venkov pracovat jako servírka. Do cesty se jí pletou svérázní hosté a neobyčejní muži, včetně Colina Firtha. Na dřeň upřímný a optimistický příběh Rozmačkané ego se slaninou od autorky Lenky Požárové.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací